Marea Britanie: Terorist, OPRIT în ultima clipă înainte de ATENTAT. Voia să OMOARE SUTE de persoane

Narcis Popa |
Data publicării:

Un britanic convertit la islam, care a jurat supunere Statului Islamic, a fost condamnat la închisoare pe viaţă pentru plănuirea unui atentat pe Oxford Street, o stradă comercială aglomerată din centrul Londrei, transmite Reuters.

Lewis Ludlow, în vârstă de 26 de ani, a plănuit să închirieze un vehicul şi să intre cu acesta în pietoni, sperând să ucidă peste 100 de oameni, într-o zonă care atrage un mare număr de turişti, au arătat procurorii.

Inculpatul se gândea, de asemenea, să întreprindă atacuri la muzeul figurilor ceară Madame Tussauds şi la Catedrala Sfântul Paul din Londra.

În telefonul său mobil, găsit într-o scurgere de canalizare din casa sa din Rochester, în sud-estul capitalei, au fost descoperite poze care arătau că Ludlow a întreprins acţiuni de recunoaştere la potenţiale ţinte, precum şi o fotografie a jurământului său scris de supunere faţă de Statul Islamic. În telefon se mai aflau filmuleţe în care Ludlow îşi spunea 'Vulturul'.

Ludlow s-a recunoscut vinovat în august, în faţa tribunalului londonez Old Bailey, de pregătirea unor acte de terorism.

El a fost încarcerat miercuri şi va sta cel puţin 15 ani în detenţie.

Ludlow fusese inclus în programul de deradicalizare 'Prevent', iar în instanţă s-a arătat că el doar a mimat cooperarea cu autorităţile.

Cazul său a ridicat întrebări în legătură cu acest program cheie al strategiei de securitate a Marii Britanii şi a survenit după cel similar al lui Ahmad Hassan, care a încercat să declanşeze o bombă în metroul londonez în septembrie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel