Marea Britanie s-ar putea sparge. Premierul Scoției spune că va obține independența

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Reguli mai dure post-Brexit (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)
Reguli mai dure post-Brexit (Foto ilustrativ. Sursa: Freepik)

Premierul Nicola Sturgeon s-a declarat convinsă, sâmbătă, că va obţine independenţa Scoţiei faţă de Marea Britanie, în contextul în care majoritatea scoţienilor se opun ieşirii din Uniunea Europeană, conform cotidianului The Guardian.

"Nu am fost niciodată mai sigură în legătură cu obţinerea independenţei", a declarat premierul Scoţiei, cu ocazia începerii congresului Partidului Naţional Scoţian (SNP).

"Prioritatea de acum este combaterea pandemiei, dar Scoţia trebuie să fie pregătită pentru ceea ce urmează. Scoţia se apropie de un moment istoric. Independenţa este o perspectivă clară, iar, în contextul unirii eforturilor, al atitudinii umile şi muncii dificile, nu am fost niciodată mai sigură că vom obţine acest lucru. Poporul scoţian are dreptul de a-şi stabili viitorul. Trebuie să ne concentrăm toate eforturile pentru a ne asigura că oferim o ţară mai bună generaţiilor următoare", a adăugat Nicola Sturgeon.

"Susţinerea pentru independenţă a devenit opinia publică majoritară", a subliniat premierul Scoţiei.

Scoţia a organizat în anul 2014 un referendum privind independenţa faţă de Marea Britanie. Peste 55% dintre scoţieni s-au pronunţat atunci împotriva independenţei. În contextul retragerii Marii Britanii din UE (Brexit), sondajele de opinie arată că rezultatul ar putea fi acum în favoarea independenţei.

Premierul britanic, Boris Johnson, a transmis că se opune unui nou referendum privind independenţa Scoţie, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel