Marea Britanie: Român mort la locul de muncă. Închisoare pentru reprezentantul companiei engleze

Narcis Popa |
Data publicării:

Instanța britanică dat un verdict în cazul morții unui român de 40 de ani după ce a căzut de pe o schelă. Reprezentatul companiei a fost trimis după gratii după ce a recunocut că pe lângă faptul că românul nu vorbea engleză, acesta nici măcar nu a fost instruit cu privire la lucrarea pe care urma să o desfășoare. 

Ion Birliba, în vârstă de 40 de ani, a murit în 2015, după ce a stat timp de un an de zile la terapie intensivă. Asta după ce a căzut de pe o schelă în timp ce lucra la Moscheea Centrală Luton. 

El nu a primit instrucțiuni de siguranță și nici măcar nu vorbea engleză. 

Marius Gadea, care l-a recrutat pe Birliba a spus judecătorilor judecătorilor: "Noi nu vorbeam engleză și Malik [șeful] nu a vorbit limba română. Am comunicat prin gesturi. Nu a existat nici o instrucțiune cu privire la utilizarea în siguranță a unei scări sau vreunei unelte,". 

Directorul contractorilor și inginerilor din Malik, Sadaqat Bashir, de 56 de ani din Bathurst Walk, Iver, Buckinghamshire, a fost închis pentru 12 luni după ce a recunoscut încălcările privind sănătatea și siguranța în muncă legate de moartea românului Birliba.

În februarie, compania a fost amendată cu 160 000 de lire sterline și a dispus plata a 14 466 de lire sterline pentru aceleași infracțiuni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel