Marea Britanie, paralizată de cea mai mare grevă feroviară: lista completă a liniilor afectate

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Cea mai mare grevă feroviară din Marea Britanie din ultimele decenii ar putea paraliza Marea Britanie. Membrii sindicatului RMT au sprijinit greva după ce 15 companii de exploatare a trenurilor și Network Rail - care acoperă toată țara - au fost supuse la vot în legătură cu salariile, condițiile și reducerile de personal.

Călătorii feroviari se vor confrunta cu perturbări majore în timpul verii, după ce muncitorii au votat pentru o grevă, considerată cea mai mare din ultimii 25 de ani.

Membrii sindicatului RMT au sprijinit acțiunea sindicală în ceea ce privește salariile, condițiile de muncă, reducerea a 2.500 de locuri de muncă în domeniul întreținerii la Network Rail și reformele care, potrivit sindicatului, vor duce la un val de închideri de case de bilete.

Lucrătorii de la 13 din cele 15 firme care au participat la vot și Network Rail au votat pentru grevă. Lucrătorii de la a 14-a firmă, GTR, inclusiv Gatwick Express, au votat pentru acțiuni care nu se încadrează în grevă. Lucrătorii de la doar una dintre cele 15 firme, mica Island Line din Insula Wight, au refuzat să susțină acțiunea sindicală, potrvit Daily Mirror.

Marea Britanie, paralizată de cea mai mare grevă feroviară

 

Următoarele companii au votat pentru grevă: 

Network Rail
Chiltern Railways,
Cross Country Trains,
Greater Anglia,
LNER,
East Midlands Railway,
c2c,
Great Western Railway,
Northern Trains,
South Eastern
South Western Railway
Transpennine Express,
Avanti West Coast,
West Midlands Trains

În general, RMT a declarat că 71% dintre cei care au participat la vot, 89% dintre ei votând în favoarea grevei și doar 11% votând împotrivă. Grevele ar putea avea loc din Scoția până la vârful Cornwall, deoarece RMT cere anularea reducerilor de personal și solicită o creștere salarială peste rata inflației.

Secretarul general Mick Lynch a declarat că grevele ar putea începe chiar de la jumătatea lunii iunie și a refuzat să excludă ca acestea să dureze până anul viitor - sau să se transforme într-o grevă generală. El a avertizat că miniștrii conservatori intenționează să "închidă practic toate casele de bilete din Marea Britanie", ceea ce înseamnă "sfârșitul asistenței pentru pasageri", deoarece persoanele în vârstă și vulnerabile sunt direcționate către aplicații și site-uri web.

Boris Johnson: Acțiunea ar provoca dificultăți majore 

 

O grevă majoră ar putea reduce serviciile la o cincime din orarul normal din timpul săptămânii, cu trenuri care să circule doar pe liniile principale și pentru o parte a zilei, cum ar fi de la 7 dimineața la 7 seara. Acțiunea ar putea începe cu interzicerea orelor suplimentare, înainte de a se accelera până la greve totale dacă problemele nu sunt rezolvate.

Boris Johnson a criticat grevele în cadrul unei ședințe de guvern de astăzi, întărind ideea potrivit căreia căile ferate au nevoie de reformă după ce au pierdut o treime din pasageri. El a declarat în fața Cabinetului că "salariile lucrătorilor feroviari au crescut cu 31% în 10 ani", a spus No10, și că "nu există nicio justificare pentru acțiunea industrială propusă, care ar provoca dificultăți majore pentru mulți oameni din întreaga țară".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel