Marea Britanie nu scapă de restricții severe nici după sfârșitul lockdown-ului. Ce măsuri a anunțat Guvernul de la Londra

Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Marea majoritate a celor 56 de milioane de locuitori ai Angliei, în special în Londra, vor continua să trăiască sub restricții stricte după sfârșitul lockdown-ului la începutul lunii decembrie, a anunțat guvernul britanic astăzi detaliind strategia sa locală împotriva pandemiei. 

După o lună de izolare generală care se încheie pe 2 decembrie, Anglia va reveni la restricțiile impuse local în funcție de incidența virusului, conform unui sistem de severitate pe trei niveluri.

„Măsurile naționale (de izolare) au inversat cu succes curba epidemiei”, a declarat ministrul sănătății, Matt Hancock, în fața deputaților, cu o scădere a numărului de contaminări și spitalizări.

„Înțeleg impactul pe care îl vor avea aceste măsuri, dar sunt necesare având în vedere amploarea amenințării cu care ne confruntăm” , a insistat el, subliniind că restricțiile locale vor fi mai stricte decât cele care prevalează înainte de izolare pentru a „ține virusul sub control”.

 

Școlile vor rămâne deschise

 

În toată Anglia, companiile neesențiale vor putea fi redeschise, iar școlile vor rămâne deschise. Telemunca este recomandată în toate cazurile. Dar, în zonele plasate la cel mai înalt nivel de alertă, cum ar fi Birmingham, Manchester, Newcastle, Bristol și Leeds, pub-urile și restaurantele vor rămâne închise, putând oferi doar livrări la domiciliu. Se va interzice întâlnirea cu persoane care nu aparțin casei, în interior sau în exterior, cu excepții precum parcurile.

În capitala Londrei, la fel ca în majoritatea Angliei, riscul este considerat a fi „ridicat” (nivelul 2): ​​puburile și restaurantele se pot deschide numai dacă servesc mese și întâlnirile între diferite gospodării sunt limitate la șase oameni în exterior, dar interzise în interior. Doar trei zone au fost plasate în cel mai scăzut nivel de alertă „mediu”: Cornwall, Insula Wight și Insulele Scilly. Acest clasament va face obiectul unei prime evaluări pe 16 decembrie.

 

Teste rapide

 

Populațiilor care locuiesc în zone cu cele mai mari restricții li se va oferi screening la scară largă, cu teste rapide care oferă un rezultat într-o oră.

La începutul acestei săptămâni, guvernul a anunțat un armistițiu de Crăciun, permițând maxim trei gospodării să se adune timp de cinci zile, în perioada 23-27 decembrie.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy