Marea Britanie: „Mi-am mutat pensia într-un "QROPS" când am plecat în străinătate, dar acum sunt acasă”. Iată cum îți poți aduce fondul înapoi

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marea Britanie: „Mi-am mutat pensia într-un "QROPS" când am plecat în străinătate, dar acum sunt acasă”. Iată cum îți poți aduce fondul înapoi
Marea Britanie: „Mi-am mutat pensia într-un "QROPS" când am plecat în străinătate, dar acum sunt acasă”. Iată cum îți poți aduce fondul înapoi

Fostul ministru al pensiilor, Steve Webb, este gata să vă răspundă la toate întrebările dumneavoastră legate de pensii. QROPS sunt concepute pentru persoanele care părăsesc Marea Britanie și care intenționează să facă acest lucru în mod permanent, permițându-le să-și ia pensiile cu ele. Iată cum îți poți aduce fondul înapoi.

Steve Webb a părăsit Ministerul Muncii și Pensiilor după alegerile din mai 2015. În prezent, este partener la firma de actuariat și consultanță Lane Clark & Peacock și răspunde la orice întrebare despre pensii. Iată una din cele mai uzuale întrebări:

 

Cum îți poți aduce fondul de pensii în Marea Britanie

 

„Întrucât urma să locuiesc în străinătate, mi s-a sugerat că un "Qualifying Recognised Overseas Pension Scheme" (QROPS) ar fi un aranjament adecvat, deoarece nu exista nicio limită - astfel încât puteam economisi impozite - în ceea ce privește suma care putea fi retrasă.

Intenția a fost de a "goli" fondul în Isas. 

M-am întors în Marea Britanie de câțiva ani și nu mai am nevoie să folosesc învelișul QROPS (care este costisitor), iar după ce am părăsit fosta mea firmă financiară, brokerii mei obișnuiți se ocupă acum de acest fond.

Am încercat să transfer acest lucru înapoi în străinătate și am vorbit cu HMRC, cu furnizorii mei anteriori de pensii și cu câțiva consilieri în domeniul pensiilor de aici, toate fără succes.

Se pare că nu există nicio cunoștință despre această trecere de la QROPS la drawdown standard în Marea Britanie pe continent.

Plătesc 1.500 de lire sterline pe an celor de la QROPS și 0,5% celor din Marea Britanie pentru administrarea acestuia, plus taxele de transfer pentru plățile de două ori pe an.”, este mesajul unui om pentru fostul ministru al pensiilor.

 

Steve Webb răspunde: Cum îți poți aduce fondul înapoi 

 

Ideea unui QROPS este de a permite persoanelor care au pensii din Regatul Unit, dar care se mută definitiv în afara Regatului Unit, să ia cu ei pensiile din Regatul Unit fără consecințe fiscale nefavorabile grave.

Potrivit HMRC, transferurile din Regatul Unit către un QROPS pot fi efectuate fără impozit în anumite situații... "deoarece permit persoanelor care părăsesc definitiv Regatul Unit să își simplifice afacerile, luându-și economiile de pensii cu ei în noua lor țară de reședință. Acest lucru este menit să le permită să continue să economisească pentru a-și asigura un venit atunci când se pensionează". Iată sursa.

De când a fost instituit regimul QROPS, a existat o îngrijorare din ce în ce mai mare cu privire la faptul că se exploatează concepția acestora și nu sunt folosite exclusiv în scopul inițial (deși nu sugerez că asta ați făcut dumneavoastră).

HMRC a declarat conform Daily Mail: "Guvernul a constatat că QROPS erau comercializate pe scară largă ca o modalitate de a plăti sume sau de a permite plata unor sume care nu sunt permise în conformitate cu normele britanice (în special sume forfetare de 100 %) odată ce normele fiscale britanice nu se mai aplică.

Acest lucru este contrar raționamentului politic care a permis ca transferurile de economii de pensii scutite de impozit din Regatul Unit să fie făcute fără impozit în Regatul Unit către QROPS." Iată sursa.

 

Guvernul a introdus o taxă de 25% pe transferurile către un QROPS

 

Ca răspuns la această situație, în 2017, guvernul a introdus o taxă de 25% pe transferurile către un QROPS - 'taxa de transfer în străinătate' - care este percepută cu excepția cazului în care transferul îndeplinește una dintre condițiile de scutire.

Această taxă este menită să asigure că astfel de transferuri sunt în conformitate cu intenția politică inițială care a stat la baza creării regimului QROPS.

Astfel, de exemplu, taxa de 25 % nu se percepe dacă o persoană:

- își ia economiile de pensie cu ea în noua țară de reședință SAU

- se mută într-o țară diferită de cea în care își păstrează economiile pentru pensie, dar ambele se află în Spațiul Economic European SAU

- se transferă la un QROPS oferit de angajatorul său în legătură cu locul de muncă actual.

După cum ați înțeles din descrierea de mai sus, QROPS sunt concepute pentru persoanele care părăsesc Regatul Unit și care intenționează să facă acest lucru în mod permanent, permițându-le să-și ia pensiile cu ele.

Acesta este motivul pentru care informațiile despre transferul dintr-un QROPS înapoi într-un sistem britanic sunt destul de greu de găsit - nu este un lucru care se întâmplă foarte des.

 

Nu există niciun obstacol care să vă împiedice să faceți un astfel de transfer

 

Cu toate acestea, în principiu, nu există niciun obstacol care să vă împiedice să faceți un astfel de transfer. Într-adevăr, manualul fiscal al HMRC are o secțiune intitulată "Transferuri către un sistem de pensii înregistrat de la un QROPS sau un fost QROPS". Puteți găsi această secțiune aici.

După cum veți vedea citind nota de orientare a HMRC, acesta este un domeniu foarte tehnic și vă recomand cu tărie să vă sfătuiți înainte de a continua transferul propus.

Dar dacă împărtășiți aceste informații cu unul dintre consilierii cu care ați vorbit, sperăm că le veți oferi informațiile de care au nevoie pentru a vă ajuta să decideți dacă aceasta este cea mai bună opțiune pentru dumneavoastră.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel