Marea Britanie. Lidl va vinde fructe și legume afectate de secetă pentru a susține fermierii

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Marea Britanie. Lidl va vinde fructe și legume afectate de secetă pentru a susține fermierii
Marea Britanie. Lidl va vinde fructe și legume afectate de secetă pentru a susține fermierii

Lidl anunță că va vinde fructe și legume afectate de secetă pentru a sprijini fermierii și a se asigura că alimentele nu se irosesc.

Supermarketul a scris furnizorilor săi de produse proaspete din Marea Britanie, în contextul căldurii record și al celei mai secetoase veri din ultima jumătate de secol, pentru a-i întreba cum ar putea ajuta.

Acolo unde este posibil, lanțul de magazine va accepta acum produsele afectate de secetă, inclusiv cele care au o dimensiune diferită de cea cu care sunt obișnuiți cumpărătorii.

Directorul general al Lidl GB, Ryan McDonnell, a făcut apel la alte supermarketuri să urmeze exemplul. Acesta a declarat: "Fermierii din întreaga țară se confruntă cu o mare provocare în acest an din cauza condițiilor meteorologice extreme înregistrate în lunile de vară.

"Deși recolta care va ieși poate arăta și se poate simți puțin diferită de cea cu care suntem cu toții obișnuiți, este aceeași calitate britanică excelentă. Prin urmare, dorim să ne arătăm sprijinul față de furnizorii noștri, lucrând cu ei pentru a găsi soluții care să ne ajute.”, conform Daily Mail.

 

Marea Britanie a avut parte de una dintre cele mai mari secete 

 

Până acum, în această lună, Marea Britanie, în ansamblu, a avut doar 46% din media totală de precipitații pentru luna august, a declarat Met Office.

O mare parte a țării a cunoscut condiții și mai secetoase, cu doar 35% din totalul de precipitații preconizate pentru această lună până acum în Anglia, 34% în Țara Galilor și 39% în Irlanda de Nord.

Iar în sudul Angliei s-au înregistrat doar 29 la sută din media lunii din 1991 până în 2020.

Bedfordshire a avut până acum doar 13% din media precipitațiilor din august, înregistrând doar 7,7 mm (0,3 inci) în această lună.

Vremea uscată continuă a dus la declararea secetei în zone întinse din Anglia, cu iarbă uscată și culturi în dificultate, cursuri de apă care se usucă și niveluri scăzute ale râurilor, rezervoarelor și acviferelor, iar milioane de oameni au primit interdicții de utilizare a furtunurilor, deoarece valurile de căldură au crescut cererea de apă.

Vezi și: Marea Britanie. Furtunile au declanșat inundații: în doar două ore s-a adunat o cantitate de apă echivalentă cu o lună de ploaie

 

Momentan mai multe zone din Marea Britanie sunt în cod galben de furtuni

 

Purtătorul de cuvânt al acestuia, Grahame Madge, a declarat: "Am trecut cu siguranță de la regimul cald și uscat la unul care prevede ploi. Există unele ploi abundente pentru următoarele 24 până la 36 de ore, oferind o oarecare ușurare grădinarilor mai mult decât ajutând la completarea resurselor pe termen lung.”

În timp ce ploile prognozate pentru această săptămână vor însemna că această lună va "recupera puțin" din decalajul față de cantitățile totale de precipitații, el a spus: "Cu siguranță va fi un august secetos pentru întreaga Marea Britanie".

El a mai spus că în unele zone nu a mai plouat semnificativ de la mijlocul lunii iunie până săptămâna trecută.

Oamenii de știință avertizează că schimbările climatice fac ca fenomenele meteorologice extreme să devină mai probabile, crescând valurile de căldură, secetele și ploile abundente care pot duce la inundații.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel