Marea Britanie: Inspirați de pe TikTok, adolescenții își falsifică testele Covid pentru a scăpa de școală 

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
Marea Britanie Inspirați de pe TikTok, adolescenții își falsifică testele Covid pentru a scăpa de școală 
Marea Britanie Inspirați de pe TikTok, adolescenții își falsifică testele Covid pentru a scăpa de școală 

Adolescenții britanici au descoperit o nouă metodă prin care pot scăpa de cursuri. Au nevoie doar de un test Covid rapid, de un pahar de suc de portocale și de „instrucțiuni” de pe TikTok.

Un nou trend apărut pe TikTok, platforma preferată de milioane de adolescenți din întreaga lume, face furori după ce s-a descoperit că anumite alimente pot transforma un test de Covid într-unul pozitiv. În ultimele zile, video-uri în care tinerii aplică diverse lichide pe testele rapide pentru a le face să fie pozitive au acumulat milioane de vizualizări pe TikTok.

S-a pornit de la sucul de portocale, iar pe parcurs, cu cât utilizatorii ofereau sugestii, s-a descoperit că ar funcționa chiar și cu ketchup, kiwi, oțet sau dezinfectant. Fenomenul pare să fie legat de aciditatea pe care aceste băuturi și alimente o conțin. Astfel, cu cât un suc, de exemplu, este mai acidulat, cu atât mai sigur poți obține un test pozitiv de Covid-19.

Rezultatul a șocat pe toată lumea, în special pe unii elevi britanici care s-au folosit de noile informații pentru a scăpa de școală pentru două săptămâni, scrie i.news.co.uk. În total, clipurile încărcate sub hashtag-ul #fakecovidtest au fost vizualizate de peste 6,5 milioane de ori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel