Marea Britanie. Fostul Lord Cancelar al lui Blair, afirmație controversată: „Covid este un cadou care continuă să ne îmbogățească”

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
lord falconer
lord falconer

Lord Falconer, Fost Lord Cancelar al fostului premier britanic, Tony Blair, actualmente  Procuror General, a folosit fraza în timpul unui briefing pentru o firmă de top din oraș, formată din avocați milionari. El a descris pandemia Covid drept un „cadou care continuă să ne îmbogățească”, referindu-se la avocați. 

Aseară, comentariile lordului Falconer au fost confiscate de către conservatori, președintele partidului, Amanda Milling, descriindu-l ca un exemplu „tulburător” al abordării laburiste a pandemiei. 

Într-o înregistrare obținută duminică de The Mail, Lord Falconer poate fi auzit prezidând un „webinar” despre „modul în care legea a fost modificată de Covid” spunând: „Acesta este un dar care continuă să ne îmbogățească, legea continuă să se schimbă, continuă să se complice și este întotdeauna interesant“, se aude el pe înregistrare.

Lord Falconer este membru al Consiliului Privat, care îl îndreptățește din punct de vedere tehnic să primească informații guvernamentale sensibile - deși nu există nicio sugestie că ar fi folosit vreodată privilegiul pentru avantaj comercial.

Pe lângă faptul că este membru cu normă întreagă în Shadow Cabinet, Lord Falconer - care a fost Lord Chancellor al lui Tony Blair - este partener la firma internațională de avocatură Gibson Dunn, unde atribuțiile sale au inclus conducerea grupului de lucru Covid-19 din Marea Britanie.

O sursă prezentă la ședință a spus: „Comentariile lordului Falconer către un grup de consilieri juridici au fost doar despre faptul că este un moment interesant pentru a studia legea”, informează Daily Mail.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel