Marea Britanie. Focarul de la ferma cu români continuă. Alte zeci de persoane, confirmate

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Alți 28 de români au fost testați pozitiv pentru infecția cu Covid 19 în cadrul unei ferme din Herefordshire - Marea Britanii, a anunțat MAE, care precizează că majoritatea conaționalilor sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare, fără a necesita spitalizare.

„Potrivit ultimelor informații comunicate Ambasadei României la Londra de către Serviciul de Sănătate Publică britanic, suplimentar față de cei 30 de cetățeni români confirmați anterior pentru infecția cu COVID-19, alți 28 de cetățeni români au fost testați pozitiv pentru infecția cu COVID-19, din rândul celor aproximativ 100 care își desfășoară activitatea în cadrul fermei. Majoritatea cetățenilor români sunt asimptomatici sau prezintă simptome ușoare, fără a necesita spitalizare”, a precizat MAE într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Potrivit sursei citate, autoritatea locală de sănătate publică monitorizează zilnic starea de sănătate a lucrătorilor, iar persoanele care au avut rezultate negative ca urmare a testării inițiale au fost re-testate, fiind în așteptarea rezultatelor.

„Autoritățile locale continuă să asigure persoanelor infectate hrană, apă și bunuri de strictă necesitate. De asemenea, aceștia beneficiază de tratament medical și servicii de traducere/interpretare. MAE precizează, de asemenea, că la data de 20 iulie, un lucrător român din cadrul fermei a sesizat Ambasada României la Londra, solicitând sprijin în relația cu angajatorul, respectiv facilitarea obținerii unor informații privind reluarea activității în condiții de siguranță sanitară, după finalizarea perioadei de autoizolare, precum și drepturile financiare de care poate beneficia în această perioadă. Cetățeanul român, care nu a dorit să își comunice datele de identitate în relația cu ambasada, a fost informat cu privire la instituțiile competente în materia drepturilor de muncă și de securitate sanitară”, mai arată MAE, conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel