Marea Britanie. Fetiţă de un an şi jumătate, lăsată de părinți să zacă în agonie, după ce şi-a rupt ambele picioare

Mihaela Horchidan |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi tineri din Marea Britanie care au lăsat o fetiţă în agonie, după ce aceasta și-a rupt picioarele, au primit sentinţa de aproape 3 ani de închisoare pentru rele tratamente aduse minorului.

Cei doi tineri, din Peterborough, Cambs, ambii în vârstă de 24 de ani, au recunoscut că sunt vinovați pentru neglijarea unui copil care a suferit „vătămări emoționale și psihologice grave” din cauza relelor tratamente la care aceștia l-au supus în timp ce se afla în grija lor.

Fetița, în vârstă de 17 luni, a fost transportată la spital cu un braţ rupt, unde cadrele medicale au observat că aceasta prezenta mai multe fracturi și răni mai vechi. Ei au stabilit acest lucru după ce au observat că rănile se aflau în stadiu de vindecare, la picioare. Acest lucru a lăsat-o pe fetiță în imposibilitatea de a merge corect. În urma celor descoperite, medicii au alertat autoritățile, potrivit ObservatorNews.

 

Fetița a fost plasată sub protecţia copilului

 

Fata a fost plasată sub protecţia copilului, în timp ce cuplul care a avut-o în grijă a fost arestat. În cele din urmă, cei doi au fost acuzaţi de neglijenţă şi rele tratamente aduse minorului, fapte pentru care au pledat vinovaţi la Northampton Crown Court. Ambii au primit sentinţa de doi ani şi şapte luni, scrie ObservatorNews.

Autoritățile au declarat că fetița, acum în vârstă de patru ani, se bucură în prezent de asistență maternală, în ciuda faptului că a suferit de „neglijare cronică” în custodia celor doi.

„Acest copil a suferit un prejudiciu emoțional și psihologic grav. Au eşuat grav în creşterea lui”, a declarat judecătorul Adrienne Lucking în timpul pronunţării sentinţei.

 

Copilul a suferit de „neglijare cronică”

 

„În cei 11 ani în care am lucrat în cadrul echipei de protecție a copilului la departamentul de poliție din Northamptonshire, cazul acestei fetițe a fost unul dintre cele mai triste pe care le-am întâlnit. Nu-mi pot imagina prin ce durere a trecut în primii ani de viață. A suferit de o neglijență cronică din partea îngrijitorilor săi și la 17 luni încă nu putea să meargă din cauza fracturilor la ambele picioare. Sunt atât de bucuros că am reușit să o protejăm și sunt încântat să raportez că acum este o fetiță bine și fericită, îngrijită excepțional de bine de părinții ei adoptivi. Sper că acest caz arată seriozitatea cu care ne luăm rolul de ofițeri de poliție pentru a proteja copiii și a aduce infractorii în fața justiției. În ciuda începutului extrem de trist al acestei fetițe, sper că drumul ei în viaţă va fi plin de bucurie şi linişte”, a declarat detectivul Selena Leppard.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel