Marea Britanie. Doi români acuzați că și-au ucis bebelușul de doar șase luni: „Nu au luat măsurile pentru a-l proteja pe Robert“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un cuplu de români este acuzat că și-a ucis bebelușul.  Părinții micuțului de doar 6 luni, Mihai-Cătălin Gulie și Gabriela Ion, au apărut luni în fața instanței din Liverpool. Cei doi români au negat că și-ar fi ucis micuțul.

Robert Ion, care avea șase luni, a murit după ce a suferit răni grave la cap, inclusiv o fractură de craniu. Copilul a devenit inconștinet în locuința familiei din Widnes, Liverpool, pe 18 februarie anul acesta.

Poliția a fost chemată la proprietatea din Mersey Road la ora 13.05, iar aceasta a murit ulterior la spital. Părinții băiețelului, Mihai-Catalin Gulie și Gabriela Ion, au fost arestați după moartea lui și ulterior acuzați că au provocat moartea propriului lor fiu. Amândoi neagă faptul că ar fi responsabili pentru moartea lui Robert Ion, în vârstă de șase luni.

Gulie, în vârstă de 28 de ani, și Ion, în vârstă de 35 de ani, au negat uciderea fiului lor la o audiere anterioară la Liverpool Crown Court, pe 14 mai. Ei au negat, de asemenea, că au provocat sau au permis moartea unui copil între 1 ianuarie și 19 februarie anul acesta.

Români acuzați că și-au ucis bebelușul: „Nu au luat măsurile pentru a-l proteja“

 

Potrivit formulării acestor acuzații, aceștia sunt acuzați că au "cauzat moartea lui Robert Ion" prin faptul că "a fost o persoană care făcea parte din aceeași gospodărie și care a avut contacte frecvente cu Robert Ion, un copil care a murit la 21 februarie 2011 ca urmare a unui act ilicit al acestei persoane și că a existat la acel moment un risc semnificativ de vătămare fizică gravă cauzată lui Robert Ion prin actul ilicit al acestei persoane".

Se pretinde că acest lucru s-a datorat "propriei lor fapte ilicite" sau în cazul în care "au fost sau ar fi trebuit să fie conștienți de acest risc și nu au luat măsurile pe care ar fi trebuit să le ia în mod rezonabil pentru a-l proteja pe Robert Ion de acest risc, fapta ilicită având loc în circumstanțe pe care le-au prevăzut sau ar fi trebuit să le prevadă".

Ei au fost arestați preventiv și  vor fi judecați pe 4 octombrie anul acesta. Amândoi au apărut astăzi în fața judecătorului Andrew Menary, QC, prin legătură video, în timp ce Nick Johnson, QC, a fost procurorul de caz în numele Coroanei.

Gulie, reprezentată de Gordon Cole, QC, și Ion, reprezentat de John Benson, QC, au fost asistați de un interpret român în timp ce avocații au confirmat datele la care vor fi prezentate diverse probe în fața instanței.



 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel