Marea Britanie: Din sala unde a fost judecat pentru furt, un român a plecat direct... la furat

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Luiz, un român de 23 de ani, a fost prin la furat dintr-un magazin din Chesterfield. Arestat, el a fost prezentat apoi instanței de judecată. Cum a aflat că va fi cercetat în libertate, tânărul s-a dus glonț într-un alt magazin ca să fure.

Luiz C. a ajuns în Anglia la mijlocul lunii februarie, iar după ce a terminat banii pe care îi avea, s-a gândit să facă rost de alții într-o manieră ușoară, așa că a furat mai multe articole vestimentare dintr-un magazin din Chesterfield. 

A fost prins repede și judecat, însă magistraţii au decis, pe 22 februarie, că poate fi cercetat în stare de libertate. numai că odată ieșit pe ușa Curții Magistraților din Derbyshire, el s-a dus din nou la furat, într-un alt magazin, de unde a încercat să iasă cu două cămăși.

A fost și mai repede, chiar de către paznici, și judecat iarăși. Deși a încercat să se apere spunând că prietenii lui au fost cei care l-a încurajat să fac asta și că a furat dar pentru a folosi bunurile în interes propriu, argumentele nu au ținut în fața magistraților.

În cele din urmă el a fost condamnat la 16 luni de închisoare cu executare plus plata unei amenzi de 122 de lire sterine, potrivit derbytelegraph.co.uk. 

„Considerăm că această infracțiune este atât de gravă încât custodia este singura opțiune. La prima infracțiune, a existat o planificare semnificativă, iar articolele care au fost luate au o valoare foarte mare. Al doilea a fost comis în timp ce erai pe cauțiune aproape imediat după ce ai părăsit această sală“, și-au motivat judecătorii decizia de a-l trimite după gratii un an și 4 luni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel