Marea Britanie detectează 14 cazuri noi de variolă a maimuțelor

Alexandra Curtache |
Data publicării:
12 copii din tabără de la Lacul Roșu, au ajuns la spital după ce au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară
12 copii din tabără de la Lacul Roșu, au ajuns la spital după ce au prezentat simptome de toxiinfecţie alimentară

Alte 14 cazuri de variolă a maimuțelor au fost identificate în Anglia, în timp ce oamenii de știință avertizează că virusul a evoluat "mult mai mult" decât se aștepta.

Agenția britanică de securitate sanitară (UKHSA) a confirmat astăzi aceste cazuri suplimentare, ceea ce ridică la 71 numărul total de cazuri în Marea Britanie în acest focar global fără precedent, transmite Daily Mail.

Anglia a înregistrat 70 dintre cazuri, în timp ce Scoția a confirmat ieri primul caz de infectare cu acest virus. Cel puțin un copil a fost îmbolnăvit. Nimeni nu a murit încă. 

 

Șaptesprezece țări au detectat virusul în această lună

 

Șaptesprezece țări au detectat virusul în această lună, în cadrul unei epidemii mondiale fără precedent, ceea ce a stârnit îngrijorarea că acesta ar fi putut învăța să se răspândească mai ușor printre oameni.

Virusologii portughezi, însărcinați cu efectuarea unor studii de tip Covid pentru a urmări evoluția virusului, susțin că tulpina care circulă în prezent este foarte asemănătoare cu cea care a apărut în Marea Britanie în urmă cu patru ani.

Dar eșantioanele prelevate de la câțiva pacienți loviți în noua epidemie sugerează că virusul a adunat încă 50 de mutații. 

Cercetătorii au scris că acest lucru este "mult mai mult decât ne-am aștepta având în vedere rata de substituție estimată pentru ortopoxvirusuri". Ei au avertizat, de asemenea, că un "salt evolutiv" - ca în cazul tulpinii Covid Omicron - ar fi putut crea un "virus hipermutat".

Între timp, producătorul danez al vaccinului antivariolic, care este de asemenea eficient împotriva variolei maimuțelor, a avertizat anul trecut că focarele sunt din ce în ce mai frecvente. Acesta a afirmat că acest lucru s-ar putea datora "evoluției genetice" a virusului.

 

(OMS) a declarat că nu există niciun semn că virusul a suferit mutații

 

Cu toate acestea, experții analizează în continuare genomul variolei maimuțelor, iar Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a declarat ieri că nu există niciun semn că virusul a suferit mutații. Tulpina care circulă în prezent este mult mai blândă decât altele.

Infecții sporadice cu variolă de maimuță sunt observate în afara Africii, unde virusul este endemic la animale. Cu toate acestea, focarele importate s-au stins întotdeauna în mod natural după câteva cazuri. 

În Marea Britanie, 57 de persoane au fost deja îmbolnăvite, iar secretarul de stat pentru sănătate, Sajid Javid, a avertizat ieri că ceea ce este mai rău este încă de așteptat.

Șefii din domeniul sănătății sunt alarmați de acest grup de cazuri, care a afectat în mod disproporționat bărbații homosexuali și bisexuali. Ieri, experții au avertizat că variola maimuței s-ar putea răspândi la animalele de companie și la animalele sălbatice și ar putea deveni endemică în Europa.

Un oficial de rang înalt al OMS a afirmat ieri că principala teorie care explică răspândirea bolii este comportamentul sexual la două rave organizate în Belgia și Spania. 

Între timp, experții de la Institutul Național de Sănătate din Portugalia, din Lisabona, care au analizat tulpinile de variolă de maimuță, au declarat că epidemia din mai multe țări "are cel mai probabil o singură origine", la un eveniment de răspândire.

 

Dr. Heymann: Contactul sexual a amplificat transmiterea variolei maimuței

 

Dr. Andrea Ammon, directorul Centrului European de Prevenire și Control al Bolilor, a avertizat că "probabilitatea de răspândire ulterioară a virusului prin contact apropiat, de exemplu în timpul activităților sexuale între persoane cu parteneri sexuali multipli, este considerată a fi ridicată".

Dr. Heymann a declarat că este puțin probabil ca variola maimuței să declanșeze o transmitere pe scară largă.

El a declarat: "Știm că variola maimuței se poate răspândi atunci când există un contact strâns cu leziunile unei persoane infectate și se pare că contactul sexual a amplificat acum această transmitere", a spus Dr. Heymann. 

Dar el a spus că epidemia "nu este Covid". Dr. Heymann a adăugat: „Trebuie să o încetinim, dar nu se răspândește în aer și avem vaccinuri pentru a ne proteja împotriva ei”.

Cazurile de variolă a maimuțelor de până acum au fost ușoare, fără a fi raportate decese. În mod obișnuit, virusul provoacă febră, frisoane, erupții cutanate și leziuni pe față sau pe organele genitale. Majoritatea persoanelor se recuperează în câteva săptămâni, fără a necesita tratament spitalicesc.

Marea Britanie are cele mai multe cazuri, cu 37 de cazuri înregistrate ieri, inclusiv primul caz înregistrat vreodată în Scoția, ceea ce a dus numărul total la 57. Șefii din domeniul sănătății au avertizat că numărul va continua să crească.

 

Care sunt simptomele?

 

Poate dura până la trei săptămâni pentru ca pacienții infectați cu variola maimuței să dezvolte vreunul dintre simptomele care o caracterizează.

Primele semne ale virusului includ febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de spate, ganglioni limfatici umflați, frisoane și epuizare - ceea ce înseamnă că, teoretic, ar putea fi confundat cu alte boli comune.

Dar cea mai neobișnuită caracteristică a sa este o erupție cutanată care începe adesea pe față, apoi se răspândește în alte părți ale corpului, de obicei pe mâini și picioare.

Erupția se schimbă și trece prin diferite stadii înainte de a forma în cele din urmă o crustă, care mai târziu cade.

 

Cât timp este cineva contagios?

 

O persoană este contagioasă din momentul în care apare erupția cutanată până când toate cruste au căzut și pielea de dedesubt este intactă.

Cârceii pot conține, de asemenea, material viral infecțios.

Se consideră că perioada de infecție durează trei săptămâni, dar poate varia de la o persoană la alta.

 

Ce trebuie să fac dacă am simptome?

 

Orice persoană care prezintă o erupție cutanată neobișnuită sau leziuni pe orice parte a corpului, în special pe organele genitale, trebuie să contacteze NHS 111 sau să apeleze un serviciu de sănătate sexuală.

Britanicii sunt rugați să contacteze clinicile înainte de vizita lor și să evite contactul apropiat cu alte persoane până când au fost consultați de un medic.

Bărbații homosexuali și bisexuali au fost rugați să fie deosebit de atenți la simptome, deoarece majoritatea cazurilor au fost depistate la bărbații care fac sex cu bărbați. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel