Marea Britanie declară "război" împotriva dispozitivelor iQOS

Vlad Manolache |
Data publicării:

Marea Britanie va acționa împotriva producătorului de dispozitive IQOS. 

Guvernul de la Londra a notificat deja compania Phillip Morris cu privire la faptul că, în condițiile în care va continua să promoveze dispozitivele de încălzire a tutunului IQOS, îi va da în judecată. Mai mult, producătorul va trebui să ia măsuri pentru a înlătura toate materialele de promovare din magazine.

Pedeapsă cu închisoarea

Ministrul Sănătăţii Publice, Steve Brine, a afirmat pentru Daily Telegraph că sunt pregătiţi să acţioneze în judecată compania pentru a îşi proteja consumatorii şi a atenţionat că cei care vor mai face publicitate ilegală vor primi pedepse chiar și cu închisoarea. „Fumatul ucide 78.000 de oameni în fiecare an și personal m-am angajat să fac tot ce pot pentru a-i proteja de efectele nocive ale tutunului. Ne așteptăm ca PMI să oprească această publicitate ilegală a produselor din tutun, în caz contrar vom întreprinde toate acțiunile legale, dacă vor continua”, adeclarat Brine.

În replică, producătorul susține în continuare că acţiunile publicitate nu sunt ilegale şi oferă o alternativă de la fumatul clasic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel