Marea Britanie. Copiii pun curcubee în geam pentru a ridica moralul în timpul pandemiei

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură theboltonnews.co.uk
Sursa foto: captură theboltonnews.co.uk

Copiii desenează curcubee şi le afişează la ferestre pentru a aduce zâmbete pe chipurile trecătorilor în timpul pandemiei de coronavirus. Tendinţa a fost observată în întreaga lume, dar a devenit extrem de populară în Marea Britanie după ce şcolile au fost închise, săptămâna trecută, relatează luni Press Association.

În oraşul Oldham din apropiere de Manchester, copiii lui Vicky Corbley au afişat un curcubeu la fereastra de la bucătărie, însoţit de mesajele „Nu te îngrijora” şi „Vom răzbi”, împreună cu mulţumiri adresate curierilor şi lucrătorilor poştali.

„Cred că toţi avem nevoie de tot optimismul de care suntem în stare acum”, a declarat pentru Press Association tânăra de 33 de ani.

„Oriunde ne uităm pe reţelele de socializare este plin de oameni panicaţi, îngrijoraţi, speriaţi. Aşa că un astfel de gest sperăm că va ridica moralul oamenilor; chiar dacă e doar un zâmbet... În plus, îi ţine pe copii ocupaţi!”, a adăugat Corbley.

 

„Vecinii s-au arătat deja interesaţi”

 

Danielle Oliver, de 31 de ani, din Sunderland, este de acord că aceasta poate fi o activitate binevenită pentru cei mici în timpul „unei perioade cu mari provocări şi dificilă pentru toată lumea”.

„Nu doar că le oferă copiilor care nu merg la şcoală o activitate antrenantă, dar îi şi încurajează să exploreze în siguranţă comunitatea locală. Vecinii s-au arătat deja interesaţi şi a fost minunat să vedem zâmbetele pe chipurile oamenilor care trec pe lângă casă”, a spus Oliver.

 

„Copiii nu trebuie să aibă grijile cu care adulţii trebuie să se confrunte acum”

 

Karen Cumming, în vârstă de 34 de ani, din Dunblane, Scoţia, care şi-a ajutat copiii să se implice şi să afişeze un curcubeu la fereastra dormitorului fiului ei, a declarat că deja a văzut un altul în apropiere.

„Am doi copii, unul de opt ani, cu dizabilităţi, şi altul de şapte luni. Ei nu înţeleg ce se întâmplă acum în lume. Fiului meu cel mare îi place rutina şcolară care, evident, a trebuit să fie suspendată. Cred că sunt vremuri necunoscute, înfricoşătoare, dar copiii nu trebuie să aibă grijile cu care adulţii şi părinţii trebuie să se confrunte acum”, a spus Cumming.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel