Marea Britanie: Ce-a făcut Mihăiță Roșca cu banii, după ce a spart 17 biserici

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Mihăiță Roșca a fost arestat după ce a spart nu mai puțin de 17 biserici în Marea Britanie. Banii nu au fost recuperați, pentru că acesta i-a cheltuit deja. Oamenii legii au fost uimiți ce a făcut Roșca cu zeci de mii de lire sterline. 

Mihaita Roșca spărgea bisericile noaptea, aruncând pietre în vitralii și, odată ajuns înăuntru, le devasta căutând bani sau calculatoare.

El a ales bisericile pentru că erau ținte ușoare și era sigur că noaptea nu erau păzite. El a călătorit în jurul Marii Britanii spărgând biserici. 

Rosca a cheltuit cei mai mulți bani pentru o vacanță de vară de lux prelungită. 

El și-a început spargerile în Weymouth, Dorset, apoi a continuat în Devon, unde a lovit în Sidmouth, Exmouth, Exeter, Tavistock, Newton Abbot și Teignmouth.

Roșca a intrat în biserica romano-catolică din Tavistock pe Callington Road pe 1 iulie 2017, distrugând o mică fereastră. A furat o mică relicvă religioasă și aproximativ 45 de lire sterline în numerar.

Apoi s-a mutat în Suffolk, unde a spart biserici la Henstead, Beccles și Ipswich, înainte de a ajunge la alte trei biserici din Londra, inclusiv una în care a folosit o frânghie pentru a se ridica pe un zid pentru a ajunge într-o curte.

El a fost capturat după ce oamenii legii au prelevat amprente și mostre ADN. Polițiștii aveau să găsească și un  tezaur îngropat într-un câmp de lângă Okehampton.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel