Marea Britanie. Boris Johnson pledează pentru un an 2020 al „unităţii” şi al sfârşitului „incertitudinii”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a declarat că intenţionează în 2020 să reunească ţara după divizările care au marcat-o în anul precedent, asigurându-i pe britanici că un „an fantastic şi un deceniu remarcabil” s-ar prezenta înaintea lor, potrivit Reuters.

În cursul discursului său de Anul Nou, el a subliniat că prima sa misiune este de a garanta realizarea Brexitului, la mai mult de trei ani de la referendumul la care britanicii au votat pentru ieşirea din Uniunea Europeană, iar apoi de a pansa rănile pe care acest subiect le-a deschis.

„În timp ce ne luăm rămas bun de la 2019, putem să întoarcem pagina divizărilor, ranchiunei şi a incertitudinii care au dominat viaţa publică şi ne-au frânat un timp prea îndelungat”, a spus Boris Johnson.

„Avem de acum un nou parlament, ales de popor pentru a răspunde priorităţilor poporului şi care va respecta în fine referendumul din 2016 şi va realiza Brexitul” înainte de sfârşitul lunii ianuarie, a adăugat liderul conservator, întărit de o largă victorie în alegerile legislative anticipate din 12 decembrie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel