Marea Britanie ar putea introduce vaccinarea obligatorie sau lockdown pentru cei nevaccinați

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Premierul Boris Johnson a declarat că vaccinarea împotriva COVID ar putea deveni obligatorie. De asemenea, el a menționat că cei nevaccinați ar putea fi puși în carantină dacă „o proporție substanțială a populației rămâne nevaccinată”.

 

Premierul a facut o aluzie cu privire la creșterea restricțiilor pentru britanicii nevaccinați, ca urmare a unei măsuri similare luate în Austria, astfel încât să poată fi evitate blocaje mai ample.

Întrebat despre vaccinările obligatorii, premierul a spus că va exista o "conversație națională" despre calea de urmat în această privință.

Astfel, acesta a declarat că "o proporție substanțială a populației" nu a făcut încă vaccinul și a sugerat că acestea ar putea deveni obligatorii. În plus, premierul nu crede că situația poate fi ținută sub control doar cu ajutorul măsurilor din prezent.

În urma declarațiilor sale, Boris Johnson a lăsat să se înțeleagă că vaccinurile împotriva coronavirusului ar putea deveni, în cele din urmă, obligatorii sau că permisele Covid ar putea fi extinse în societate dacă o "proporție substanțială a populației" rămâne nevaccinată, scrie Daily Mail.

 

Boris Johnson anunţă noi restricții pentru stoparea propagării tulpinii Omicron. Angajaţii, sfătuiţi să lucreze de acasă

 

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat, în urmă cu o zi, noi restricţii împotriva Covid-19, valabile doar în regiunea Anglia, pe fondul creşterii numărului de infectări.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a anunţat activarea "Planului B", care prevede o serie de măsuri în contextul răspândirii noii tulpini a virusului SARS-CoV-2, scrie Mediafax. Astfel, potrivit noilor măsuri, începând de luni, toţi angajaţii sunt sfătuiţi să lucreze de acasă dacă pot face acest lucru, iar măştile medicale sunt obligatorii în spaţiile interioare, conform postului Sky News.

De asemenea, certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în cluburi de noapte şi în alte spaţii interioare aglomerate.

O altă măsură vizează efectuarea de teste zilnice de către persoanele care au avut contacte cu oameni infectaţi.

 

"Actualele măsuri nu sunt o carantină generală"

 

Cu această ocazie, Boris Johnson a inițiat un nou apel în sensul vaccinării. Astfel, el a argumentat că "restricţiile nu vor putea fi aplicate pe termen nedeterminat".

"Actualele măsuri nu sunt o carantină generală", a subliniat Boris Johnson, explicând că lumea se va putea bucura de sărbătorile de Crăciun, dar cu respectarea regulilor generale impuse în contextul noului val de infectări și a noii tulpini Omicron.

Noile măsuri urmează să fie supuse aprobării Camerei Comunelor şi se vor aplica doar în Anglia. Astfel, în aceste condiții, guvernele din celelalte regiuni britanice - Scoţia, Ţara Galilor şi Irlanda de Nord - adoptă propriile măsuri pentru combaterea pandemiei, scrie Mediafax.

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel