Marea Britanie anunță că va crește impozitul din 2023. Majorare importantă

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Marea Britanie a anunța că va crește impozitul pe profit. Acesta va crește la 25%, de la 19%, începând cu 2023, anunță BBC.

Cancelarul Rishi Sunak a declarat că este „corect și necesar” ca firmele să contribuie la redresarea economică.

Dar el a anunțat, de asemenea, un impozut redus pentru firmele mici și scutiri de impozite suplimentare pentru a stimula investițiile.

Economiștii au afirmat că această decizie a eliminat un deceniu de reduceri, în timp ce grupul de angajatori CBI a spus că mediul de afaceri britanic va fi obligat să își țină, brusc, respirația.

Creșterea impozitului în Marea Britanie nu duce la o majorare masivă a taxărilor, susțin autoritățile

 

Sunak a susținut că, chiar și cu creșterea la 25%, „Marea Britanie va avea în continuare cea mai scăzută rată a taxării din grupul G7”.

"Guvernul oferă întreprinderilor sprijin de peste 100 de miliarde de lire sterline pentru a trece peste această pandemie, deci este corect și necesar să le cerem să contribuie la recuperarea noastră", a declarat cancelarul.

El a spus însă că va fi menținută rata de 19% pentru firmele cu profituri sub 50.000 de lire sterline, ceea ce înseamnă că aproximativ 70% dintre companii, adică 1,4 milioane, nu vor fi afectate de creșterea impozitelor.

De înlesniri vor beneficia și companiile cu profituri cuprinse între 50.000 și 250.000 de lire, așa că doar 10% din companii vor fi impozitate cu 25%. Sunak a spus: "Deci da, este o creștere a impozitelor pe profiturile companiilor. Dar numai pentru companiile mari și cele mai profitabile. Și peste doi ani", conform Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel