Marea Britanie. ANCHETĂ de AMPLOARE: Oameni defavorizaţi, exploataţi sexual chiar de lucrători umanitari

Andreea Cosma |
Data publicării:

Legislativul britanic va investiga cazuri în care lucrători umanitari au solicitat servicii sexuale în schimbul furnizării ajutorului, în această săptămână urmând să fie lansată o anchetă parlamentară în acest sens, informează miercuri Reuters.

Abuzurile şi exploatarea sexuale în domeniul asistenţei umanitare au început să fie analizate îndeaproape mai ales din 2018, atunci când s-a aflat că lucrători în cadrul Oxfam au plătit pentru sex tinere femei în Haiti în timpul operaţiunilor umanitare desfăşurate după cutremurul din 2010 din insula caraibiană.

Comisia pentru dezvoltare internaţională din cadrul legislativului britanic (IDC) a descoperit cazuri similare de abuzuri în alte ţări şi organizaţii. ''Din ce am auzit este vorba despre ceva răspândit în interiorul domeniului umanitar'', a declarat preşedinta IDC Sarah Champion pentru Reuters.

''Există o cultură care permite ca acest lucru să se întâmple şi asta trebuie să încercăm să stopăm'', a adăugat ea.

Deputata britanică a menţionat că respectivele cazuri provin din agenţii ale ONU şi mari organizaţii umanitare, dar şi din agenţii locale care au încheiat contracte pentru furnizarea de asistenţă umanitară.

''Se pare că este aproape un comerţ acceptat cu sex în schimbul asistenţei şi asta cred că m-a şocat cel mai mult'', a accentuat Sarah Champion, precizând că unele cazuri au fost consemnate în taberele de refugiaţi.

Parlamentarii britanici vor analiza, printre altele, mecanismele existente cu ajutorul cărora victimele pot raporta incidentele şi sprijinul juridic şi psihologic de care pot beneficia victimele. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel