Marea Britanie a înregistrat cea mai scăzută temperatură de peste două decenii: minus 22,9 de grade Celsius

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Marea Britanie a înregistrat în cursul dimineţii de joi minus 22,9 de grade Celsius în mai multe zone din Scoţia, cea mai scăzută temperatură din ultimii 25 de ani, a informat Serviciului Naţional de Meteorologie (Met Office) citat de EFE.

Potrivit Met Office este vorba de cea mai geroasă noapte înregistrată din 1995.

Meteorologii au emis o alertă de cod galben de ninsoare şi gheaţă pentru ample zone din Scoţia în care serviciile de transport au fost afectate, care va rămâne în vigoare, în principiu, până la jumătatea zilei de vineri.

Temperatura în termometre a scăzut până la -22,9 de grade Celsius în localitatea Braemar, din comitatul scoţian Aberdeenshire (centrul Scoţiei).

Potrivit experţilor meteo, ultima oară când temperaturile au ajuns la minus 20 de grade în Marea Britanie a fost la 23 decembrie 2010.

 

Aceste temperaturi extrem de scăzute au provocat perturbări ale transportului

 

Aceste temperaturi extrem de scăzute au provocat perturbări ale transportului feroviar în Scoţia, a anunţat joi ScotRail.

Organizaţia caritabilă britanică Centrepoint, care îi ajută pe tinerii fără adăpost, a făcut apel la cetăţeni să ofere oamenilor străzii o băutură caldă, mâncare sau haine groase.

Serviciul Public de Sănătate (NHS) a anunţat că joi, în pofida temperaturilor scăzute, numeroase centre de vaccinare din ţară sunt deschise, dar că se pot face şi reprogramări.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel