Marea Britanie. A fost aprobat un test Covid-19 care dă rezultatul în 20 de secunde

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Agenţia britanică de reglementare a medicamentelor şi produselor de uz medical a aprobat un test care depistează în 20 de secunde dacă o persoană este infectată cu virusul SARS-CoV-2, a anunţat vineri distribuitorul produsului.

Totodată, a fost lansat un sistem care ar putea fi folosit în aeroporturi, arene sportive şi companii, transmite Reuters.

Testele rapide sunt văzute drept o componentă principală a planului premierului Boris Johnson de ieşire din lockdown, însă au fost exprimate îngrijorări legate de acurateţea dispozitivelor actuale cu flux lateral (LFD).

Noul produs Virolens, fabricat de start-up-ul britanic iAbra şi TT Electronics, foloseşte mostre de salivă şi a fost testat la aeroportul Heathrow Airport.

Distribuitorul Histate a spus că îl va lansa imediat în urma aprobării primite de la MRHA, sperând la o folosire extinsă a sa în lunile următoare.

Potrivit distribuitorului, testele au arătat o senzitivitate de 98,1%, ceea ce înseamnă foarte puţine rezultate fals negative, şi o specificitate de 99,7%, adică foarte puţine rezultate fals pozitive.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel