Marea Britanie. Străinii complet vaccinaţi anti-COVID-19, primiţi fără carantină. Declaraţiile Guvernului despre certificatul de vaccinare

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul britanic a anunţat vineri că speră ca în următoarele două săptămâni să poată anunţa o decizie prin care cetăţenii străini complet vaccinaţi anti-COVID-19 vor putea veni în Regatul Unit fără a mai fi obligaţi să intre în carantină, la fel ca rezidenţii britanici în prezent, relatează AFP.

''Este un lucru la care lucrăm acum foarte intens. În privinţa calendarului, cred că voi putea spune mai mult în următoarele două săptămâni'', a declarat la postul Sky News ministrul britanic al transporturilor, Grant Shapps.

Citeşte şi: Reguli de călătorie la intrarea în România şi Marea Britanie. Ambasada, răspunsuri despre teste, carantină şi vaccinare

Este vorba despre posibilitatea ''recunoaşterii aplicaţiilor sau certificatelor (de vaccinare) ale altor ţări'', ceea ce ''va face să fie mai uşor pentru unele locuri, precum Uniunea Europeană'', care a implementat un certificat digital, a explicat oficialul britanic.

Executivul de la Londra a anunţat joi că numai rezidenţii britanici vaccinaţi cu ambele doze de vaccin vor fi scutiţi, începând din 19 iulie, de măsura carantinei la revenirea în Regatul Unit dinspre numeroase ţări plasate pe lista ''portocalie'', printre acestea fiind şi destinaţii turistice precum Franţa, Spania sau Italia.

Un sindicat al serviciului de imigrări a avertizat vineri asupra riscului unor timpi lungi de aşteptare la sosirea pe aeroporturile britanice vara aceasta din cauza verificărilor asupra documentelor sanitare.

Regatul Unit şi-a vaccinat până în prezent cu schema completă aproape două treimi din populaţia adultă şi circa 86,6% cu prima doză. Cu toate acestea, se confruntă cu un nou val de infectări cauzat de varianta Delta mai contagioasă a coronavirusului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel