Marea Britanie. Peste 46.000 de oameni morţi în urma infectării cu COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:
Accident rutier terifiant în Marea Britanie. Nouă răniți au fost duși de urgență la spital / Foto ILUSTRATIV
sursa: Wikipedia
Accident rutier terifiant în Marea Britanie. Nouă răniți au fost duși de urgență la spital / Foto ILUSTRATIV sursa: Wikipedia

Peste 46.000 de persoane au murit în Regatul Unit până la jumătatea lunii mai având drept cauză suspectată sau confirmată a decesului noul coronavirus, ceea ce reprezintă mult mai mult decât bilanţul autorităţilor sanitare, a indicat marţi Biroul naţional de statistică (ONS), citat de AFP.

Potrivit ONS, 42.173 de decese implicând COVID-19 s-au produs în Anglia şi în Ţara Galilor până la 15 mai.

În Scoţia, 3.546 de decese legate de pandemie au fost înregistrate până la 17 mai, indică ultimele cifre oficiale, iar în Irlanda de Nord 664 de morţi din cauza acestei epidemii au fost înregistraţi până la 20 mai.

Aceste cifre ridică la peste 46.000 numărul morţilor în Regatul Unit. Publicate săptămânal, ele diferă de bilanţurile zilnice ale guvernului care se concentrează asupra deceselor persoanelor testate pozitiv cu COVID-19. Ultimul bilanţ al guvernului, luni, evoca aproape 37.000 de victime ale pandemiei.

De la începutul pandemiei, numărul deceselor suplimentare în raport cu media anilor precedenţi în Regatul Unit a atins aproape 60.000.

Decesele legate de maladie s-au diminuat totuşi, cu 3.810 de morţi legate de noul coronavirus înregistrate în Anglia şi în Ţara Galilor până în 15 mai, adică cel mai mic bilanţ săptămânal în ultimele şase săptămâni.

Pentru a lupta împotriva propagării pandemiei, guvernul a decretat la sfârşitul lunii martie izolarea la domiciliu. Unele grădiniţe şi şcoli de se vor redeschide la sfârşitul lunii iunie, iar redeschiderea magazinelor nealimentare este prevăzută pentru jumătatea lunii iunie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel