Marea Britanie. Incendiu uriaș în centrul Londrei: Trenuri oprite, oameni evacuați - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Incendiu uriaș în centrul Londrei Trenuri oprite, oameni evacuați - VIDEO
Marea Britanie. Incendiu uriaș în centrul Londrei Trenuri oprite, oameni evacuați - VIDEO

Circa 70 de pompieri s-au luptat miercuri cu un incendiu izbucnit sub un pod de cale ferată din Southwark, centrul Londrei, conducând la oprirea circulaţiei trenurilor către această zonă şi evacuarea mai multor clădiri din apropiere, a anunţat Brigada de Pompieri din Londra, relatează Reuters.

În imaginile postate de pompieri pe Twitter se puteau vedea nori groşi de fum care ieşeau de sub podul de cale ferată, care a fost „cuprins în întregime de flăcări”.

Circulaţia trenurilor către staţiile London Bridge şi Southwark a fost întreruptă.

 

„Incendiul produce nori groşi de fum şi cei care locuiesc sau lucrează în zona afectată sunt sfătuiţi să ţină ferestrele şi uşile închise”, a declarat comandantul Wayne Johnson într-un comunicat pe site-ul pompierilor.

Trenurile de pe linia Jubilee Line a rețelei de metrou londoneze au fost, de asemenea, afectate, LFB precizând că s-a confirmat că fumul care venea de pe o platformă de la stația de metrou London Bridge provine de la incendiul de la pasajul de cale ferată.

 

Network Rail Kent & Sussex a declarat pe Twitter că incendiul s-a extins la o parcare unde "câteva mașini electrice sunt în flăcări".

 

Vezi și

 

Incendii de amploare în Spania. Un tren, față în față cu flăcările: Pasageri răniți după ce au fugit speriați din vagoane - VIDEO

 

Incendiul din Bejís, provincia Castellón din Spania, avansează fără control din cauza vântului. Un pompier a fost rănit în această dimineață în timpul lucrărilor de stingere. El se alătură, astfel, celor doi pompieri care au suferit arsuri marți, când vehiculul în care se deplasau a luat foc în orașul Toràs și care au fost transferați la spitalul La Fe din Valencia.

De asemenea, cel puțin 20 de pasageri din trenul care a acoperit ruta Valencia-Zaragoza au fost răniți, trei grav din cauza arsurilor. Incendiul este încă activ miercuri dimineață și mai are două locații virulente, în zona Ragudo și în zona Sacañet și Canales, relatează Efe.

După cum a raportat Centrul de coordonare a situațiilor de urgență, la scurt timp după ora locală 02:00 în noaptea de marți spre miercuri, Postul de Comandă Avansat (PMU) a propus evacuarea preventivă a municipiului Sacañet din cauza schimbării direcției vântului.

Încă de dimineață, nouă mijloace aeriene ale Generalități au participat la lucrările de stingere a acestui incendiu început de luni, iar mai multe mijloace au fost solicitate de la Ministerul Tranziției Ecologice și alte comunități autonome.

Citește continuarea AICI...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel