Incendii de amploare în Spania. Un tren, față în față cu flăcările: Pasageri răniți după ce au fugit speriați din vagoane - VIDEO

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Spania se luptă cu un nou incendiu de vegetaţie. Două sate au fost evacuate
Spania se luptă cu un nou incendiu de vegetaţie. Două sate au fost evacuate

Incendiul din Bejís, provincia Castellón din Spania, avansează fără control din cauza vântului. Un pompier a fost rănit în această dimineață în timpul lucrărilor de stingere. El se alătură, astfel, celor doi pompieri care au suferit arsuri marți, când vehiculul în care se deplasau a luat foc în orașul Toràs și care au fost transferați la spitalul La Fe din Valencia.

De asemenea, cel puțin 20 de pasageri din trenul care a acoperit ruta Valencia-Zaragoza au fost răniți, trei grav din cauza arsurilor. Incendiul este încă activ miercuri dimineață și mai are două locații virulente, în zona Ragudo și în zona Sacañet și Canales, relatează Efe.

 

După cum a raportat Centrul de coordonare a situațiilor de urgență, la scurt timp după ora locală 02:00 în noaptea de marți spre miercuri, Postul de Comandă Avansat (PMU) a propus evacuarea preventivă a municipiului Sacañet din cauza schimbării direcției vântului.

Încă de dimineață, nouă mijloace aeriene ale Generalități au participat la lucrările de stingere a acestui incendiu început de luni, iar mai multe mijloace au fost solicitate de la Ministerul Tranziției Ecologice și alte comunități autonome.

 

20 pasageri, răniți

 

După cum au raportat surse Renfe, când trenul se apropia de stația Bejís-Torà, șoferul a văzut incendiul în apropiere și a oprit din cauza apropierii sale, cu intenția de a se întoarce la Caudiel. În acel moment, unii călători înspăimântați au decis să părăsească convoiul și au coborât pentru a merge pe șine. Aceleași surse spun că unii au spart geamurile pentru a ieși.

Șoferul le-a cerut pasagerilor să nu coboare din tren și s-a deplasat rapid în cabina din spate pentru a se întoarce la Caudiel, ceea ce a împiedicat să se înregistreze daune personale, întrucât pasagerii rămași în interior nu au fost răniți.

Unii călători care au coborât au suferit arsuri și sunt tratați de unitățile sanitare postate la stația Caudiel. Potrivit unor surse din Ministerul Sănătății, la fața locului s-au deplasat două SAMU-uri, trei SVB-uri, un elicopter medical și un Camion de Urgență cu mai multe victime.

Trei persoane au fost grav rănite de arsuri. 

 

Incendiul s-a complicat în mod neașteptat

 

Incendiul s-a complicat în mod neașteptat și a forțat o schimbare „absolută” a strategiei de combatere a incendiului, care continuă să avanseze necontrolat, din cauza complicațiilor provocate de vânt. Următoarele ore vor fi „foarte complicate” și nu sunt excluse mai multe evacuari. În această dimineață, municipiul Sacañet a fost evacuat preventiv din cauza schimbării direcției vântului.

„Nu putem face altceva, singurul lucru este să încercăm să ne concentrăm pe protejarea oamenilor”, a declarat presedintele Generalității, Ximo Puig, care a vizitat punctul de comandă avansat care s-a mutat în municipalitatea Live.

Incendiul declanșat luni la mijlocul după-amiezii a forţat şi municipalităţile Teresa, Torás şi Bejís să fie evacuate preventiv. În total, peste 1.000 de persoane au fost evacuate și doi pompieri au fost răniți ieri după-amiază în timpul lucrărilor de stingere.

În plus, marți seara, autoritățile au stabilit izolarea orașului Viver și au procedat la evacuarea campingului, a informat Centrul de Coordonare a Urgențelor din Generalități.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel