Marea Britanie. Dreptate pentru românii exploataţi la spălătoria auto din Carlisle. Patronii au fost condamnaţi. Pielea muncitorilor, arsă de substanţe toxice

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi bărbați au fost închiși pentru conducerea unei operaţiuni de sclavie modernă la o spălătorie auto din Carlisle, unde erau mai mulţi angajaţi români exploataţi, potrivit BBC,

Defrim Paci, în vârstă de 42 de ani, din Nottinghamshire, și Sitar Ali, în vârstă de 33 de ani, din Carlisle, i-au adus pe muncitorii români în Marea Britanie și i-au făcut să lucreze ore lungi pentru o plată mică.

Instanţa Carlisle Crown Court a audiat patru bărbați obligați să lucreze în condiții „oribile” în care au suferit arsuri din cauza substanțelor chimice folosite.

Paci a fost închis pentru 45 de luni și Ali pentru 39 de luni.

Paci, un tată în vârstă de 42 de ani, a condus o operaţiune pentru a exploata angajații de la spălătoria auto Shiny de pe drumul Warwick, pe o perioadă de 15 luni în 2016 și 2017.

Ali a gestionat totul, negându-le angajaţilor pauze adecvate și zile libere.

 

Piele arsă de substanţe toxice. Fără îmbrăcăminte de protecţie sau pauze

 

Unii dintre muncitori au rămas cu doar 20 de lire sterline în pachetul de plată săptămânal, în ciuda faptului că au lucrat 11-12 ore pe zi, șase zile pe săptămână.

Au subevaluat orele de lucru ale lucrătorilor care au suferit dureri de picioare, mâini crăpate și epuizare.

Unele dintre victime, care nu pot fi identificate din motive legale, a vorbit despre pielea lor „arsă” de substanțe chimice de curățare „toxice” și că nu primeau îmbrăcăminte de protecție.

Unul dintre ei a spus într-o declarație de impact:

„Modul inuman în care Sitar și Defrim i-au tratat pe cei care au lucrat pentru ei va rămâne pentru totdeauna în mintea mea și m-a făcut să pierd încrederea în oameni”.

Un alt bărbat a adăugat:

„Am fost tratat ca o bucată de gunoi de către cei care conduc locul și acest lucru mi-a provocat stres extrem acolo și anxietate pe termen lung după aceea”.

Un al treilea a descris calvarul drept „cea mai oribilă experiență prin care am trecut în toată viața mea”.

În ciuda negărilor lor, Paci, din Windmill Close, Sutton-in-Ashfield, și Ali, din Adelaide Street, Carlisle, au fost fiecare condamnați pentru două infracțiuni de sclavie modernă.

Ali a fost, de asemenea, găsit vinovat de posesia unor bunuri ilicite, după ce în mașina sa au fost găsite 16.000 de lire sterline când poliția a început arestarea în timpul anchetei.

Judecătorul Nicholas Barker a spus în timpul sentinței că este necesar să se arate că o astfel de infracțiune „nu va fi tolerată de instanțe”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel