Marea Britanie. Condiții DRASTICE pentru EUROPENII care vor să se angajeze, după BREXIT

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Autoritățile de la Londra se pregătesc să facă publice, în această săptămână condițiile în care cetățenii UE vor mai putea lucra în Marea Britanie, după Brexit, scrie presa din Regat.

Migranții din UE care vor dori să se angajeze în Marea Britanie, după ce Regatul părăsește oficial blocul comunitar, trebuie să câștige cel puțin 30.000 de lire sterline pe an, potrivit cotidianului britanic The Telegraph, citat de incont.stirileprotv.ro.

Astfel, potrivit sursei citate, muncitorii calificați vor trebui să obțină în Marea Britanie un job pentru care să fie plătiți cu cel puțin salariul minim, înainte de a li se permite accesul în Marea Britanie, pe baza unei vize cu o valabilitate de cinci ani.


Pe de altă parte, accesul muncitorilor necalificați în Regat se va face pe baza unei vize „temporare”, cu valabilitate de maximum un an, atât timp cât aceștia au un job. Odată ce această viză expiră, muncitorii necalificați vor fi obligați să părăsească Marea Britanie și se vor putea întoarce abia peste un an.


De asemenea, după Brexit, migranții nu-și vor mai putea aduce toată familia pentru a primi rezidență. În prezent, cetățenii UE pot aplica pentru pașaport britanic după cinci ani de rezidență în Marea Britanie.

 

Citește și Klaus Iohannis, întâlnire cu Theresa May: „Acordul de BREXIT nu poate fi renegociat"


Prin limitarea liberei circulații, autoritățile de la Londra vor să reducă migrația cu 80%, acesta fiind de altfel unul dintre principalele motive pentru care cei mai mulți britanici au votat în favoarea ieșirii din UE.


Potrivit presei de la Londra, ministrul britanic de Interne Sajid Javid va prezenta în această săptămână mult așteptatele planuri pentru limitarea liberei circulații după Brexit, exact cu 100 de zile înaintea ieșirii oficiale a țării din UE.


O sursă din Cabinet a declarat, luna trecută, pentru The Sun, că premierul Theresa May este în minoritate în ceea ce privește limitarea accesului muncitorilor necalificați și că ministrul Sajid Javid este mai degrabă în favoarea unei relaxări a acestor condiții stricte.


Comitetul pentru Supravegherea Migrației a precizat, pe de altă parte, că prin limitrarea migrației din țările UE, autoritățile vor să-i încurejeze pe tinerii britanici să se angajeze.


Limitarea migrației din țările UE va fi o catastrofă pentru companii, angajatorii suținând că deja au început să resimtă deficitul de personal, pe măsură ce cetățenii UE pleacă din Regat și alții nu mai vin, din cauza incertitudinilor privind Brexitul.

 

În Marea Britanie sunt aproximativ 400.000 de români, potrivit datelor din Guvernul român.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel