Marea Britanie. Boris Johnson: "Când UE e lovit de un val de coronavirus, acesta loveşte şi Regatul Unit"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul britanic Boris Johnson a avertizat luni că ''al treilea val'' de infecţii cu noul coronavirus care se deplasează în prezent prin Europa s-ar putea îndrepta spre Regatul Unit, relatează Reuters.

"Experienţa anterioară ne-a învăţat că atunci când prietenii noştri sunt loviţi de un val, acesta va ajunge, mă tem, şi pe ţărmurile noastre, şi mă aştept să-i simţim efectele la un moment dat", a declarat Johnson presei.

Întrebat în legătură cu riscul pe care îl presupun pentru programul de vaccinare britanic ameninţările Uniunii Europene de a bloca exporturile de vaccin către Marea Britanie, Boris Johnson a apreciat că nu se va întâmpla acest lucru.

"Am încredere în urma discuţiilor pe care le-am purtat cu partenerii din UE în ultimele luni, nu vor blocaje, cred că este foarte important", a spus premierul britanic.

El a subliniat că Marea Britanie va continua programul de vaccinare şi a confirmat totodată că planul de relaxare a restricţiilor va merge înainte, în conformitate cu "foaia de parcurs". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel