Marea Britanie. Bebeluș de o lună, torturat până la moarte de propriul tată

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Marea Britanie. Bebeluș de o lună, torturat până la moarte de propriul tată
Marea Britanie. Bebeluș de o lună, torturat până la moarte de propriul tată

Un tată în vârstă de 28 de ani, din Marea Britanie, este judecat pentru uciderea fiului său de doar o lună. Bărbatul "l-a zguduit atât de violent, încât a lăsat copilul cu 50 de fracturi de coastă și picioare rupte, după ce l-a amenințat că îl aruncă de pe acoperiș".

Un bărbat și-a scuturat fiul atât de violent încât l-a lăsat cu 50 de fracturi de coastă și picioare rupte după ce l-a amenințat că îl va arunca de pe acoperiș, au precizat astăzi procurorii în fața magistraților unui Tribunal din Newbury, un oraș în comitatul Berkshire, Anglia.

James Lawton, în vârstă de 28 de ani, l-ar fi atacat pe micuțul Colby Lawton și l-a zguduit atât de tare încât i-a provocat o sângerare la creier. Bebelușul a fost transportat de urgență la spital după ce Lawton și mama lui Chantelle Stroud au chemat paramedicii la primele ore ale zilei de 9 mai 2020.

Stroud, în vârstă de 25 de ani, și Lawton aveau grijă de copil în apartamentul ei din Newbury și au susținut că nu mai respira în timp ce dormea. Cuplul a susținut că Lawton se uita la televizor în sufragerie când l-a auzit pe Colby plângând și, după ce i-a dat puțin lapte, copilul a devenit moale.

Colby a murit după o serie de răni violente, inclusiv fracturi de craniu și vânătăi, care ar fi fost cauzate de Lawton care a scuturat copilul.

Individul a amenințat că aruncă bebelușul de pe acoperiș

 


„Concluziile sunt că au existat două episoade distincte de traume non-accidentale. Cauza morții lui Colby a fost o leziune traumatică la cap. În esență, o leziune cerebrală i-a cauzat moartea. Rănile suferite de Colby sunt genul de răni pe care, dacă un observator le-ar vedea, ar ști că nu este modul în care ar trebui să se ocupe de un copil. Nu există nicio îndoială că, la un moment dat, Colby era în viață și în custodia lui Lawton. Nu este o coincidență că Lawton a fost ultima persoană care s-a ocupat de Colby până ca acesta să moară, deoarece dovezile indică faptul că Lawton l-a atacat și i-a provocat moartea”, a precizat astăzi procurorul Eloise Marshall în fața juriului.

Autopsia a descoperit 14 vânătăi pe piciorul drept al bebelușului, precum și o leziune gravă a creierului și fracturi ale coastelor care au indicat că pieptul lui a fost strâns cu forță. Ruperea picioarelor a fost cauzată de tragerea și răsucirea membrelor – ceea ce s-ar întâmpla atunci când copilul este scuturat.

Potrivit mărturiilor susținute la Reading Crown Court, cu câteva zile înainte de moartea lui Colby, Lawton nu dorea să aibă grijă de fiul său. Cu două zile înainte de deces, micuțul avea un cucui, care era de fapt o fractură de craniu. Acuzarea susține că acest lucru a fost cauzat de scuturarea violentă sau lovirea cu un obiect dur.

Lawton l-a amenințat că îl va arunca pe Colby de pe acoperiș și a încercat, de asemenea, să ascundă scandalul cu muzică dată la maximum.

 

Bărbatul neagă crima

 

Juriul a luat la cunoștință faptul că mama copilului a mințit, știind că Lawton prezenta un risc pentru ea și pentru copilul, însă femeia și dorea să țină serviciile sociale la distanță.

Potrivit mărturiilor, înainte de moartea copilului, Lawton a fost atât de agresiv față de fiul și iubita lui, încât Stroud l-a dat afară din casă.

Lawton neagă crima. Procesul continuă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel