Marea Britanie. Asistenta care l-a tratat pe premierul Boris Johnson şi-a dat demisia. Era nemulţumită de guvern

Andreea Cosma |
Data publicării:

O asistentă care i-a acordat îngrijiri medicale premierului britanic Boris Johnson, pe când acesta era internat cu COVID-19 la secţia de terapie intensivă a unui spital din Londra, a anunţat că demisionează, fiind se pare nemulţumită de tratamentul aplicat de guvernul britanic angajaţilor în domeniul sănătăţii, relatează marţi Reuters.

Jenny McGee, din Noua Zeelandă, a fost una dintre cele două asistente medicale lăudate de Johnson pentru îngrijirile medicale acordate în timpul şederii sale în spitalul St Thomas' din Londra, în aprilie anul trecut. El a declarat atunci că Serviciul Naţional de Sănătate (NHS) i-a salvat viaţa.

Premierul britanic a afirmat că Jenny McGee şi una dintre colegele ei i-au fost alături pe patul de spital "atunci când lucrurile ar fi putut merge în orice direcţie".

Cu toate acestea, McGee şi-a anunţat demisia din NHS, criticându-l aspru pe premierul Boris Johnson şi tratamentul aplicat de guvernul său personalului medical, a relatat marţi The Guardian.

 

Nemulţumiri faţă de guvern



"Nu primim respectul pe care îl merităm. M-am săturat de asta. Aşa că mi-am înaintat demisia", a afirmat ea pentru un documentar Channel 4 TV, care urmează să fie difuzat pe 24 mai, citată de ziar.

Ziarul a declarat că McGee se referă la propunerea guvernului privind creşterea salarială de 1% pentru personalul NHS, pe care oponenţii politici şi sindicatele au descris-o ca fiind jignitoare pentru cei care au luptat în prima linie în timpul pandemiei.

"O mulţime de asistente au simţit că guvernul nu a fost foarte eficient - indecizia, atâtea mesaje amestecate. A fost foarte supărător", a spus McGee despre răspunsul guvernului la pandemie.

Biroul lui Johnson nu a făcut nicio referire directă la declaraţiile lui McGee, însă a afirmat că guvernul "va face tot ce îi stă în putere pentru a sprijini" angajaţii NHS.

"Suntem extrem de recunoscători pentru munca depusă de personalul NHS pe toată perioada pandemiei", a declarat o purtătoare de cuvânt. "De aceea ei au fost scutiţi de îngheţarea salariilor la nivelul sectorului public implementată ca urmare a dificultăţilor situaţiei economice create de pandemie", a mai spus oficialul britanic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel