Marea Britanie: 684 noi decese provocate de infecţiile cu COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:
Accident rutier terifiant în Marea Britanie. Nouă răniți au fost duși de urgență la spital / Foto ILUSTRATIV
sursa: Wikipedia
Accident rutier terifiant în Marea Britanie. Nouă răniți au fost duși de urgență la spital / Foto ILUSTRATIV sursa: Wikipedia

Regatul Unit a înregistrat 684 de noi decese de COVID-19 vineri în spitalele din ţară, mai multe decât în ajun (+616), bilanţul total al morţilor fiind de 19.506 de la începutul pandemiei, au anunţat autorităţile sanitare, relatează AFP.

Potrivit Ministerului Sănătăţii, 143.464 persoane, în creştere cu 5.386 în ultimele 24 de ore, au fost testate pozitiv în ţară, una dintre cele mai afectate din Europa.

Bilanţul autorităţilor nu ţine cont de azilurile de bătrâni unde, potrivit reprezentanţilor sectorului, mai multe mii de persoane în vârstă au murit.

Ţara aşteaptă în continuare revenirea la conducere a prim-ministrului Boris Johnson, în convalescenţă de la ieşirea sa din spital pe 12 aprilie, după ce a contractat o formă dură de COVID-19. Ministrul afacerilor externe Dominic Raab asigură între timp interimatul.

Vineri dimineaţă, ministrul sănătăţii Matt Hancock a dat asigurări că şeful guvernului este "în formă foarte bună", fără a confirma totuşi informaţiile din Daily Telegraph, ziar apropiat de Boris Johnson, potrivit cărora liderul conservator ar urma să preia frâiele ţării luni.

"Am discutat cu el ieri (joi - n.r.), este într-o formă foarte bună şi în mod evident se restabileşte", a declarat Hancock pentru canalul Sky News.

"Sunt sigur că va reveni imediat ce medicii săi îi vor recomanda", a spus ministrul sănătăţii. "Decizia nu a fost luată dar el are convorbiri telefonice şi rămâne în contact", a adăugat el.

Potrivit purtătorului său de cuvânt, Boris Johnson, în vârstă de 55 de ani, a discutat în această săptămâna la telefon cu preşedintele american Donald Trump şi cu regina Elisabeta a II-a.

Boris Johnson se restabileşte la Chequers, reşedinţa de la ţară a şefilor guvernului britanic, alături de logodnica sa Carrie Symonds, care aşteaptă primul copil al cuplului.

"Avea un aer incredibil. Am fost cu adevărat surprins", a relatat joi Donald Trump în cadrul unei conferinţe de presă. "Este ca vechiul Boris. Energie fenomenală. Dinamism fenomenal", a adăugat el.

În pofida presiunii în creştere, inclusiv în rândul conservatorilor, guvernul exclude pentru moment orice relaxare a izolării instituite pe 23 martie şi care urmează să fie prelungită cu cel puţin două săptămâni.

Guvernul intenţionează însă, odată ce numărul de contaminări va scădea net, să aplice un plan pentru urmărirea contacţilor persoanelor bolnave sau care prezintă simptome, prin intermediul unei aplicaţii a sistemului public de sănătate, în scopul evitării unui "al doilea val".

Regatul Unit se confruntă cu un "vârf" al pandemiei şi este "prea devreme" pentru a relaxa măsurile introduse, de teamă că s-ar putea produce un "al doilea val", a spus Matt Hancock.

Pe de altă parte, premierul scoţian Nicola Sturgeon a anunţat joi că Scoţia va ieşi din izolare gradual, fără a exclude noi măsuri de izolare pe viitor dacă vor fi necesare, şi a dat asigurări că măsurile de distanţare socială vor rămâne în vigoare pe termen lung.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel