Marcel Vela, mesaj în miez de noapte: „Nu aruncati pe geam efortul dumneavoastră, riscând o explozie“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, le-a transmis sâmbătă celor care 'se adună în grupuri mari' şi ignoră măsurile de protecţie că acţiunile lor ar putea pune în pericol sănătatea publică, în condiţiile în care pandemia nu s-a încheiat.

„Fac acest lucru în numele tuturor celor care am îndurat şi respectat reguli timp de două luni, dorind oprirea şi diminuarea pandemiei, luptând pentru protejarea sănătăţii celor dragi. (...) Stimate doamne, stimaţi domni, virusul încă nu a fost învins! (...)

Nu aruncaţi pe geam efortul dumneavoastră şi al tuturor cetăţenilor responsabili, riscând o explozie de cazuri sau, mai rău, carantinarea unor zone în care locuiesc oameni nevinovaţi, din cauza greşelilor din următoarele zile“, a scris Vela pe Facebook.

Ministrul subliniază că dacă unii dintre cei care se strâng în astfel de grupuri sunt deja sau devin pozitivi în următoarea săptămână, în urma anchetei epidemiologice toţi cei care au intrat în contact cu ei vor rămâne izolaţi la domiciliu încă 14 zile, în loc să se bucure de măsurile de relaxare din această perioadă.

„Folosiţi-vă energia doar pentru a face lucruri frumoase şi a vă proteja sănătatea dumneavoastră, dar şi pe a celor din jur“, se mai arată în mesaj.

Peste 100 de persoane au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei, faţă de măsurile adoptate de Guvern pentru a gestiona pandemia de COVID-19, o acţiune similară având loc şi în urmă cu o zi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel