Marcel Vela, măsuri de urgență: Se închid restaurantele, hotelurile și alte localuri publice

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și secretarii de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat, ultimele măsuri adoptate în Comitetul Național pentru Situații de Urgență.

 „Am emis ordin de comandant, ordin al ministrului Afacerilor Interne sau ordonanță militară, care prevede:

- Se suspendă activitatea de servire și consum, activitate organizată de restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice.

- Este permisă organizarea de către aceste firme a activității de comercializare a alimentelor și băuturilor care nu presupun rămânerea clienților în aceste localuri.

- Suspendarea activităților culturale, religioase, sportive, de divertisment sau jocuri de noroc.

- Interzise organizarea oricărui eveniment care presupune participarea a peste 100 de persoane în spații închise.

- O altă decizie importantă: se suspendă toate zborurile efectuate spre Spania și din Spania către România pentru 14 zile, având în vedere și cazul de astăzi.

- De asemenea, zborurile din Italia: Am prelungit măsura suspendării acestora pentru o perioadă de 14 zile începând cu 23 martie 2020. Erau deja prelungite până la această dată.

- Pe durata stării de urgență Poliția conduce operațional prin IPJ-uri Poliția Locală, care funcționează pe raza de competență“, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela. 

„Am demarat acțiuni împotriva persoanelor sau celor care fac vânzări ilicite de vânzarea a măsurilor de protecție pentru cetățeni“, a declarat secretarul de stat Bogdan Despescu.

 „Din 18 martie, rezidenții de la medicină de urgență vor întrerupe stagiile de secție și se vor prezenta de la ora 12.00 la centrele de îndrumare. 

 Rezidenții în medicină internă și familie întrerup stagiile de pregătire și vor fi repartizați la ambulanță, camere de gardă.

În localitățile unde sunt mai multe spitale rezidenții vor fi împărțiți în funcție de spitalul unde este cea mai mare nevoie. Se vor recruta studenți la medicină începând cu anul IV. În fiecare județ, unde există școli postliceale, se vor face recrutări pentru voluntari începând cu cei care se află în anul II.

Au fost instalate 162 de corturi speciale pentru fluidizarea traficului la punctele de frontieră. Se pot găsi și în fața spitalelor pentru a decala persoanele care vin la spital.

Din datele existente sunt 217 cazuri de infectare cu coronavirus. Acesta date sunt in dinamică și se pot schimba din minut în minut“, a declarat Raed Arafat.

Apel pentru DIASPORA

 

„Nu suntem în situația de a închide orașe sau de a raționaliza alimente.

Facem demersui ca să rezolvăm ca elevii din Spania și Portugalia, care participă la programe ERASMUS, să ajungă în țară. 

Fac un apel pentru frații noștri din diaspora: NU e bine pentru compatrioții din țară să reveniți acum acasă. Veți intra direct în carantină sau izolar  la domicliu, iar cei care fac declarații false vor avea dosar penal.

Fac apel la înțelepciune și maturitate. Trebuie să avem cu toții grijă de părinții, copiii, și bunicii noștri.

Apelul nostru este simplu: respectați sfaturile medicilor și măsurile de autoprotecție și siguranță. Doar împreună vom reuși“, a transmis ministrul Marcel Vela la finalul declarației de presă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel