Marcel Vela, discuții cu ministrul grec pentru protecţia cetăţenilor

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Marcel Vela, a avut astăzi o convorbire telefonică cu Michalis Chrisochoidis, ministrul pentru protecţia cetăţenilor din Republica Elenă, pe fondul presiunii migraţioniste la frontiera Greciei cu Turcia, informează MAI.

Marcel Vela a comunicat părţii elene faptul că, suplimentar faţă de cei 21 de poliţişti de frontieră şi echipamentele specifice aflate în prezent în Grecia, România va mai trimite 8 poliţişti de frontieră pentru frontiera terestră şi o navă de patrulare de coastă cu două echipaje formate în total din 24 poliţişti de frontieră, iar doi experţi vor fi detaşaţi pentru 60 de zile în cadrul Planului Operaţional de sprijin pentru Grecia, sub egida Biroului European de sprijin pentru Azil.

Totodată, ministrul român de Interne l-a informat pe omologul elen cu privire la faptul că resursele puse la dispoziţie de Guvernul de la Bucureşti prin intermediul Mecanismului de Protecţie Civilă, în valoare de peste un milion de lei, constând în 100 de corturi (de patru persoane), 400 de paturi, 400 de pături, 400 de saci de dormit, 400 de aşternuturi de pat, 400 de perechi de cizme de cauciuc, 400 de pelerine de ploaie, vor ajunge în Grecia în cursul zilei de sâmbătă.

 

Marcel Vela a transmis disponibilitatea României de a sprijini Grecia

 

Marcel Vela a transmis disponibilitatea României de a sprijini Grecia cu resurse umane şi echipamente, în cadrul operaţiunilor comune desfăşurate de Agenţia FRONTEX şi Biroul European de Sprijin pentru Azil, precum şi în contextul activării Mecanismului European de Protecţie Civilă.

„Demnitarul român a exprimat solidaritatea deplină cu Grecia în contextul situaţiei de la frontierele acestei ţări, precum şi aprecierea pentru eforturile autorităţilor elene de asigurare a securităţii frontierei externe a UE. Ministrul grec a mulţumit pentru sprijinul politic acordat de România la Consiliul extraordinar Justiţie şi Afaceri Interne din 4 martie, apreciind poziţia susţinută de România ca fiind printre cele mai proeuropene intervenţii în contextul evenimentelor care au loc”, se arată în comunicatul MAI.

La finalul discuţiei, Marcel Vela a reiterat disponibilitatea autorităţilor române de a participa la acţiunile comune UE în sprijinul necesar autorităţilor greceşti pentru ameliorarea situaţiei.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy