Marcel Ciolacu s-a întâlnit cu Hans Klemm. Despre ce au discutat

Hans Klemm
Hans Klemm

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a avut astăzi o întâlnire cu ambasadorul Statelor Unite ale Americii la Bucureşti, Hans Klemm, tema discuţiilor fiind consolidarea relaţiilor dintre România şi SUA, anunță Agerpres.

„România este şi va rămâne un susţinător puternic al legăturii transatlantice. Această legătură rămâne indispensabilă pentru securitatea şi prosperitatea cetăţenilor noştri. Dialogul şi cooperarea dintre ţările noastre vor continua să se bazeze pe împărtăşirea unor valori comune precum democraţia, statul de drept şi respectarea drepturilor omului”, a declarat Marcel Ciolacu, conform unui comunicat.

Preşedintele Camerei Deputaţilor a reiterat rezultatele excelente obţinute în cadrul Parteneriatului strategic cu SUA pe zona de securitate şi a exprimat dorinţa pentru întărirea dimensiunii economice.

„România are o serie de avantaje competitive care ne fac extrem de atractivi pentru investiţiile străine: suntem un factor de stabilitate politică în regiune, avem o economie care creşte în fiecare an, forţă de muncă calificată, dar şi facilităţi pentru firmele care doresc să deschidă afaceri. Sunt atuuri importante pentru a reuşi să facem din România un hub regional pentru exporturile şi investiţiile americane”, a spus Marcel Ciolacu.

 

SUA sunt pregătite să ofere tot sprijinul necesar României

 

El a amintit şi de recenta întâlnire pe care a avut-o cu membrii celei de-a şaptea misiuni economice anuale a Consiliului de Afaceri Americano-Român (AMRO), care a reunit opt dintre cele mai puternice companii americane din domenii precum energie, apărare sau industria farmaceutică.

De asemenea, preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat interesul pentru intensificarea dialogului la nivel parlamentar, inclusiv prin vizita unor delegaţii ale Congresului SUA.

Ambasadorul Hans Klemm a spus că apreciază deschiderea pe care preşedintele Camerei Deputaţilor o manifestă pentru întărirea cooperării bilaterale şi a susţinut că SUA sunt pregătite să ofere tot sprijinul necesar României pentru îndeplinirea obiectivelor strategice, mai precizează sursa citată.

 

[citeste si]


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy