Marcel Ciolacu îi răspunde ambasadorul SUA: „Parlamentul și-a făcut treaba!“

Marcel Ciolacu, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților, i-a răspuns ambasadorului SUA la Bucureşti, Adrian Zuckerman, care a cerut Parlamentului României să lucreze cu Guvernul pentru combaterea infracţionalității și a traficului de persoane.

Parlamentul și-a făcut treaba, iar România are una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii traficului de persoane, a transmis, vineri, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu.

„Parlamentul României este singurul legislativ din Europa care are un grup special dedicat combaterii traficului de persoane.
Atenția deosebită acordată acestui subiect extrem de important a făcut ca România să aibă una dintre cele mai eficiente legislații în domeniul prevenirii și combaterii acestui flagel, dar și în ceea ce privește protecția sau asistența acordată victimelor. Acest lucru a fost recunoscut la toate reuniunile și dezbaterile pe acest subiect. Parlamentul și-a făcut treaba! Este un fapt!

Într-adevăr, problemele apar în aplicarea eficientă a legislației. Deficiențele semnalate în spațiul public reprezintă probleme ale sistemului judiciar și de protecție socială. Nu am văzut la actualul guvern vreo urmă de interes legat de acest subiect. Mai mult, am constatat cu toții în acest an o explozie a violențelor și infracționalității, iar acest lucru demonstrează încă o dată că sunt total depășiți de situație.

Citește și: Zuckerman, Ambasadorul SUA: „Sub fostul guvern, eforturile au fost reduse. Parlamentari, începeți să lucrați cu Guvernul“

 

Parlamentul va rămâne la fel de receptiv la politicile în materia combaterii traficului de persoane. Guvernul trebuie să înțeleagă că interesul comun este să oferim o șansă tuturor celor care au căzut victime traficului de persoane. Și niciuna celor care fac trafic cu viețile altora!“, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.

Reacția lui Ciolacu a venit ca urmare a raportului Departamentului de Stat al SUA cu privire la traficul de persoane, care a fost prezentat, vineri dimineaţă, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la eveniment participând ministrul de Interne, Marcel Vela, ambasadorul SUA în România, Adrian Zuckerman, procurorul general al României, Gabriela Scutea, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu şi secretarul de stat din MAI Bogdan Despescu.

„Bandele de crimă organizată au traficat cu neruşinare oameni. Astăzi vă anunț că ne angajăm într-un nou program de toleranţă zero pentru traficul de persoane. Dacă eşti traficant de persoane te vom găsi şi te vom pune sub arest. Nu va exista refugiu destul de sigur pentru traficanţii de persoane. Nu în România, nu în Statele Unite, nu în Europa", a declarat Adrian Zuckerman, care a făcut un apel la conducerea Parlamentului să protejeze oamenii şi să lucreze cu Guvernul pentru a-i urmări pe infractori.

 


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy