Manda, despre cererea DNA în cazul Tăriceanu: „O să răspundem”

Vicepreşedintele Senatului Claudiu Manda a declarat astăzi că se aşteaptă la Biroul permanent un răspuns din partea Comisiei juridice în privinţa calendarului şi termenului de redactare a raportului în cazul solicitării DNA de încuviinţare a începerii urmăririi penale a preşedintelui Camerei superioare, Călin Popescu-Tăriceanu.

„Există şi o solicitare din partea USR, această solicitare am trimis-o către Comisia juridică şi aşteptăm pentru prima şedinţă de Birou permanent al Senatului un răspuns din partea Comisiei juridice care este calendarul şi termenul în care poate să încheie raportul, ca după aceea să avem şedinţa de plen să discutăm subiectul", a afirmat Claudiu Manda.

Întrebat care este decizia PSD în legătură cu acest subiect, el a răspuns: „Noi nu am văzut raportul. Ne întrebaţi ceva vizavi de ce? O să vedem raportul, o să vedem argumentele şi o să răspundem la momentul respectiv”.

Citește și Tăriceanu SCAPĂ din nou. Cererea DNA, amânată pentru a șaptea oară

Claudiu Manda a mai spus, chestionat de jurnalişti dacă această temă a fost discutată în grupul senatorilor PSD, că nu conduce şedinţele de grup şi nu face parte din conducerea grupului.

Începând din luna decembrie a anului trecut, Biroul permanent al Senatului a decis în mai multe rânduri prelungirea termenului pentru întocmirea raportului în cazul cererii DNA de încuviinţare a urmăririi penale în cazul lui Călin Popescu-Tăriceanu, pentru a permite senatorilor studierea dosarului cauzei.

Săptămâna trecută, Comisia juridică a Senatului a suspendat din lipsă de cvorum şedinţa în care era de aşteptat să fie dezbătută pentru raport solicitarea DNA.

Citește și Tăriceanu: „PSD-ul își poate permite să mă șantajeze pe mine?"

În data de 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru Tăriceanu, susţinând că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 - 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.26