Mamă criticată dur după ce a dezvăluit bugetul pentru cadourile copiilor ei de Crăciun: „Mai puțin înseamnă mai mult”

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Mamă criticată dur după ce a dezvăluit bugetul pentru cadourile copiilor ei de Crăciun: „Mai puțin înseamnă mai mult” / Foto: Unsplash
Mamă criticată dur după ce a dezvăluit bugetul pentru cadourile copiilor ei de Crăciun: „Mai puțin înseamnă mai mult” / Foto: Unsplash

Crăciunul se apropie cu pași repezi, iar preocuparea pentru cumpărăturile de sărbători crește pe măsură ce oamenii caută cadouri perfecte pentru cei dragi. Cu toate acestea, în contrast cu tendința obișnuită de a cheltui sume considerabile, o mamă din Anglia, a decis să impună o limită strictă pentru bugetul de Crăciun al copiilor ei.

Samantha Mary, o profesoară de școală primară în vârstă de 35 de ani, împreună cu soțul ei, Richard, în vârstă de 40 de ani, au hotărât să nu cedeze presiunii de a cheltui excesiv de mult în această perioadă festivă.

Ei au alocat doar 100 de lire sterline (echivalentul a 568 de lei) pentru fiecare dintre cei doi copii ai lor, Jack, în vârstă de un an, și Isabella, în vârstă de nouă ani.

 

Abordarea economică a stârnit reacții negative din partea unora

 

"Crăciunul scapă de sub control. Există o presiune pentru cutiile din ajunul Crăciunului și pentru elful de pe raft. Devine din ce în ce mai mare. Vrem ca cei mici să fie recunoscători pentru ceea ce au. Mai puțin înseamnă mai mult. Nu vrem să-i răsfățăm prea mult pe copii", explică Samantha.

Bugetul redus a condus la schimbări în modul în care familia Mary își alege cadourile. Ei au renunțat la mărcile de designer în favoarea alternativelor mai accesibile, precum Amazon și Primark. De exemplu, printre cadourile principale ale fetiței se numără o păturică pufoasă de corp și un set de pantaloni și vestă Lilo and Stitch, în timp ce Jack va primi un set de cale ferată și puzzle-uri cu animale.

Cu toate acestea, abordarea economică a stârnit reacții negative din partea unora. Mai multe persoane au scris că părinții sunt „egoiști” și ar trebui dacă își permit să le îndeplinească toate dorințele copiilor pentru că „aceasta este perioada de care își vor aminti toată viața”.

 

„Crăciunul înseamnă mult mai mult decât atât”

 

După ce și-a împărtășit planurile online, Samantha a fost criticată de alți părinți care consideră că Crăciunul ar trebui să fie despre cadouri mai generoase și mai scumpe.

"Au fost o mulțime de oameni împotriva acestui lucru. Voi pune în ciorapi articole esențiale, cum ar fi gelul de duș. Crăciunul înseamnă mult mai mult decât atât. Este vorba și despre ceea ce își doresc copiii", spune Samantha în apărarea alegerii sale.

Cu toate criticile, mama determinată subliniază importanța de a petrece timp de calitate cu familia în loc să se concentreze exclusiv asupra cadourilor costisitoare.

"Dacă cheltuiești o mulțime de bani, asta devine o așteptare. Dar depinde de părinți ce au cheltuit pentru copiii lor. Eu am amintiri despre lucrurile pe care le-am făcut mai degrabă decât despre cadouri. Este vorba de a avea acea zi specială", adaugă ea.

Astfel, familia Mary aduce o perspectivă unică asupra Crăciunului, subliniind că bucuria sărbătorilor nu trebuie măsurată în termeni financiari, ci în momentele speciale petrecute împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel