Maia Sandu: „România ne ajută din nou. De mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, anunţă joi pe Facebook că România îi ajută din nou şi că de vineri vor cumpăra electricitate de peste Prut.

„România ne ajută din nou - de mâine, vom cumpăra electricitate de peste Prut. Decizia Guvernului României vine după ce Ucraina a sistat livrările de curent din cauza atacurilor rusești cu rachete, de la începutul acestei săptămâni.

Mulțumim, România! Apreciem acest ajutor prompt și generos, într-un moment de mare încercare pentru noi. Îndemn cetățenii să economisească, pe cât este posibil, energia electrică și le mulțumesc celor care au răspuns deja apelului autorităților. Facem acest efort împreună, pentru a nu rămâne fără curent, pentru a reduce costurile, dar și pentru viitorul nostru liber. Împreună vom trece de iarna aceasta și vom ieși din ea mai puternici”, a scris pe Facebook Maia Sandu.

 

Preşedintele Republicii Moldova: Asigurarea securităţii energetice, o prioritate a guvernării

 

Asigurarea securităţii energetice este o prioritate a guvernării, iar investiţiile în eficienţa energetică a clădirilor publice, a caselor şi a întreprinderilor ne vor ajuta să diminuăm costurile pentru resursele energetice, dar şi să răspundem provocărilor de mediu, tot mai frecvente din cauza schimbărilor climatice, a declarat preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, în cadrul vizitei de lucru la Holercani (raionul Dubăsari).

„Datorită partenerilor noştri de dezvoltare, proiecte de acest gen sunt realizate în zeci de localităţi, urmând să schimbe în bine viaţa a mii de oameni”, a declarat Maia Sandu, care a participat la prezentarea rezultatelor proiectului de sporire a eficienţei energetice a liceului din localitate, unde, cu ajutorul Uniunii Europene şi al Agenţiei de Cooperare Internaţională a Germaniei, au fost efectuate lucrări de renovare.

Mai exact, clădirea liceului a fost izolată termic, fiind de asemenea înlocuite uşile şi ferestrele, în timp ce panourile fotovoltaice acoperă integral necesităţile de energie electrică ale instituţiei. Astfel, a fost redus semnificativ consumul de electricitate al liceului şi au fost create condiţii mai bune de studii şi de muncă pentru elevi şi profesori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel