Maia Sandu, primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Maia Sandu, primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni  / Foto: Captură video youtube
Maia Sandu, primită de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni / Foto: Captură video youtube

Preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, efectuează, marţi, o vizită în România.

Ea va fi primită, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis, cu care va avea convorbiri tete-a-tete.

Potrivit agendei, primirea la Cotroceni va avea loc la ora 13,15.

Tot marţi, şeful statului va participa la Parlament la Conferinţa internaţională "Femeile parlamentar din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional".

Vezi și

 

Conferinţă internaţională dedicată femeilor parlamentar din România şi promovării egalităţii de gen

 

Senatul, la iniţiativa preşedintelui interimar Alina Gorghiu, organizează, marţi, Conferinţa internaţională "Femeile parlamentare din România şi promovarea egalităţii de gen ca angajament naţional", desfăşurată sub Înaltul Patronaj al preşedintelui Klaus Iohannis.

În deschiderea conferinţei, conform site-ului Senatului, vor avea intervenţii preşedintele Iohannis, preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, aflată într-o vizită în România, preşedintele interimar al Senatului, Alina Gorghiu, preşedintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu, premierul României, Nicolae Ciucă.

 

Conferința are ca scop egalitatea de şanse la ocuparea posturilor de conducere la nivel de leadership în sfera politică, economică şi publică

 

Evenimentul urmăreşte să constituie un for de dezbateri aplicate, convergent la nivel naţional şi european, care să capaciteze potenţialul femeilor din Parlament, deopotrivă de la putere şi din opoziţie, asigurând participarea deplină şi eficientă, precum şi egalitatea de şanse la ocuparea posturilor de conducere la nivel de leadership în sfera politică, economică şi publică.

Totodată, conferinţa vizează identificarea unor mecanisme legislative care să conducă la eliminarea tuturor formelor de violenţă împotriva femeilor în sferele publice şi private, inclusiv a traficului, exploatării sexuale şi a altor tipuri de exploatare, se precizează într-un comunicat al Senatului transmis Agerpres.

 

Conferinţa va aborda următoarele teme de interes



- situaţia egalităţii de gen în România

- programe şi politici publice europene în domeniu

- accesul femeilor în poziţii de conducere

- discriminarea

- violenţa domestică

- sexismul sistemic

- eficienţa cotelor de gen în promovarea unei reprezentări echitabile a femeilor în politică.

De asemenea, discuţiile se vor concentra asupra modalităţilor concrete prin care poate fi îmbunătăţită legislaţia actuală privind promovarea egalităţii de şanse şi eliminarea tuturor formelor de discriminare bazate pe criteriul de sex în sectorul public şi privat.

 

Va fi lansată Platforma femeilor parlamentare din România


Cu prilejul conferinţei va fi lansată Platforma femeilor parlamentare din România, legislatura 2020 - 2024, care are scopul de a le oferi acestora o voce unitară pentru adoptarea unei abordări curajoase a problematicii de gen şi identificării celor mai bune soluţii pentru problemele femeilor, dincolo de orice afiliere politică.

Potrivit comunicatului, această platformă este cu atât mai necesară cu cât în ţara noastră reprezentarea politică a femeilor este departe de a fi satisfăcătoare: doar 17% în Parlament şi 9% în Guvern, în timp ce în UE media femeilor în legislativele naţionale este de 39,5%.

La eveniment vor participa personalităţi politice marcante din România şi Uniunea Europeană, ambasadori şi şefi de misiuni acreditaţi la Bucureşti, precum şi experţi naţionali şi internaţionali.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel