Maia Sandu îi mulţumeşte preşedintelui Klaus Iohannis

Andreea Cosma |
Data publicării:

Noul premier al Republicii Moldova, Maia Sandu, i-a mulţumit preşedintelui Klaus Iohannis și României pentru sprijinul constant acordat Republicii Moldova.

"Vreau să mulţumesc României şi domnului preşedinte Klaus Iohannis pentru sprijinul constant pe care România îl acordă Republicii Moldova. În mod special, salutăm apelul preşedintelui Iohannis către liderii Uniunii Europene (UE) cu privire la soluţionarea, în regim de urgenţă, a situaţiei politice actuale din ţara noastră", a scirs Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Republica Moldova. Maia Sandu, către cetăţeni: "Staţi acasă! Încercăm să oprim uzurpatorii, dar să fim gata să ne apărăm!"

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) a mai scris că ""guvernul proeuropean învestit la Chişinău de către o majoritate parlamentară legal constituită, în virtutea aspiraţiilor noastre europene şi a loialităţii faţă de statul de drept şi interesele cetăţenilor, îşi afirmă adeziunea fermă faţă de valorile democratice şi obiectivul de a asigura pacea şi stabilitatea în Republica Moldova şi în regiune". "Un dialog politic pentru rezolvarea crizei politice poate avea loc doar în parlament, după ce vor fi deblocate instituţiile guvernului şi vor fi înlăturaţi oamenii agresivi care împiedică accesul şi funcţionarea administraţiei învestite de parlament în mod democratic".

Citeşte şi: Iohannis intervine în CRIZA de la Chișinău. Își trimite consilierul în Rep. Moldova

Reacţia Maiei Sandu vine la o zi după ce preşedintele Klaus Iohannis le-a adresat o scrisoare liderilor europeni, în care le-a descris relaţia pe care o are România cu Republica Moldova şi le cere să nu ignore criza de la Chişinău, fiind în imediata vecinătate a României şi a UE.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel