Republica Moldova. Maia Sandu, către cetăţeni: "Staţi acasă! Încercăm să oprim uzurpatorii, dar să fim gata să ne apărăm!"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Tensiunile se intensifică în Republica Moldova, după ce şase poliţişti  ai Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații au fost demiși din funcție pentru că au menționat că susțin noul Guvern, scrie Unimedia. Maia Sandu a făcut ulterior declaraţii îndemnând ceăţenii să nu iasă la protest, ci să stea acasă, dar să fie pregătiţi să îşi apere ţara.

"Mă adresez cetăţenilor Republicii Moldova. Știu că vreți să ieșiți în apărarea guvernării legitime. Primim sute de mesaje în fiecare zi. Știm cât de mare e tensiunea în societate și cât de puternică este dorința tuturor de a scăpa o dată și pentru totdeauna de regimul lui Plahotniuc. Înțeleg că vreți să veniți în stradă și să le arătați că puterea este a poporului, că sute de mii de cetățeni sunt gata să apere Constituția Republicii Moldova și guvernarea legitimă. 

Deocamdată, vă rog să păstrați calmul, să rămâneți acasă pentru că noi ne dorim rezolvarea pașnică și democratică a acestei situații de criză. Vă rugăm, stați acasă astăzi! Încercăm pe toate căile să oprim uzurpatorii, dar să fim gata. Dacă ei vor merge la distrugerea totală a țării, noi, milioane de cetățeni, vom ieși s-o apărăm", a declarat Maia Sandu.

Citeşte şi: Surse de la Chişinău: Numele lui Kovesi, în cărţi pentru funcţia de procuror general al Republicii Moldova

Potrivit Unimedia, marţi, polițiștii de la Fulger ar fi dat buzna în clădirea instituției. Angajații Direcției nr. 6 a Inspectoratului Național de Investigații au declarat că au găsit angajații de la Fulger în birourile lor când au venit la muncă dimineaţa.

Alexandru Pînzari a declarat că mascații au fost aduși pentru că în sediul instituției se află documente importante, inclusiv declarații ale martorilor implicați în dosare penale răsunătoare, astfel să nu aibă loc scurgeri de informație.

Angajații au anunțat că au fost suspendați din funcție, după ce ieri și-au anunțat susținerea față de Guvernul Sandu și că se supun noii conduceri.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel