Surse de la Chişinău: Numele lui Kovesi, în cărţi pentru funcţia de procuror general al Republicii Moldova

Andreea Cosma |
Data publicării:

Deciziile importante de la Chişinău au vizat şi domeniul justiţiei, unde Parlamentul a operat amendamente, astfel încât şi persoane de altă cetăţenie să poată candida la funcţia de procuror general, scrie Deutsche Welle. Imediat după această decizie, unele instituţii de presă din Republica Moldova au vehiculat numele Laurei Codruţa Kovesi ca posibil candidat.

"Marți, în ședință plenară, noul Parlament al Republicii Moldova, nerecunoscut de Curtea Constituțională, dar recunoscut de UE, SUA și Rusia, a votat în prima lectură un proiect privind revenirea la sistemul electoral proporțional (de la sistemul mixt impus, în 2017, de PDM+PSRM+PPEM contrar recomandărilor Comisiei de la Veneția) și a operat amendamente la legislație prin care a permis persoanelor care nu dețin cetățenia Republicii Moldova să candideze la funcția de procuror general. După votarea acestei modificări, în presa de la Chișinău a apărut ipoteza privind posibila preluare temporară a funcției de procuror general în Republica Moldova de către fosta șefă a DNA din România, Laura Codruța Kövesi. Nu există însă nici o confirmare în acest sens", scrie Deutsche Welle.

Nu este prima dată când Laura Codruţa Kovesi ar fi preferată pentru funcţia de procuror general în alte ţări. Înainte de alegerile prezidenţiale din Ucraina, actualul preşedinte Vladimir Zelenski a vorbit despre schimbarea conducerii în cele mai importante instituţii ale ţării. Când a ajuns vorba la Procuratura Generală, Zelenski a spus că are două propuneri de şef: fostul procuror american Martha Boersch sau fosta șefa DNA – Laura Codruta Kovesi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel