Mai mulți români implicați: O bandă, care a aruncat în aer peste 50 de bancomate, arestată de Polițiile din Germania, Ţările de Jos și Belgia 

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Poliţiile din Germania, Ţările de Jos şi Belgia au efectuat joi percheziţii la 16 adrese şi au arestat nouă persoane în cadrul unei anchete cu privire la o serie de jafuri cu explozivi de la bancomate, prin care banda respectivă a furat 5,2 milioane de euro, informează DPA.

Bancomate din landurile german Bavaria, Baden-Württemberg şi Thuringia au fost ţinta a peste 50 de atacuri începând din noiembrie 2021, a precizat poliţia din München.

În urma percheziţiilor au fost arestaţi nouă bărbaţi, cu vârste între 25 şi 41 de ani, cu cetăţenie olandeză, marocană, turcă, afgană sau română, rezidenţi în Ţările de Jos sau Belgia.

Mai mulți români implicați: O bandă, care a aruncat în aer peste 50 de bancomate, arestată de Polițiile din Germania, Ţările de Jos și Belgia 

 

Trei complici sunt căutaţi în continuare. 'În plus, au fost găsite pregătite nouă pachete cu explozivi', a indicat şeful operaţiunii de poliţie, Jürgen Harle, din cadrul forţelor bavareze.

'Făptaşii şi-au croit drum în mod necugetat spre bani, riscând vieţile unor oameni nevinovaţi şi distrugând clădiri', a spus ministrul de interne din Baden-Württemberg, Thomas Strobl.

El a remarcat că pagubele provocate proprietăţilor - în jur de 6,5 milioane de euro - sunt mai mari decât sumele jefuite de infractori, potrivit Agerpres.

 

Vezi mai departe

„Şi-au bătut joc de el!” Român plecat la muncă în Belgia, abandonat într-un spital din Germania: Mihail este dispărut de patru zile: „De ce l-aţi lăsat, mă, acolo?”

 

Un român, în vârstă de 38 de ani, din Priboiu, judeţul Dâmboviţa, este căutat la nivel internaţional, după ce a dispărut în drum spre Belgia, unde urma să lucreze în construcţii.

Prietenii cu care călătorea spun că, în autocar, i s-a făcut rău și l-au lăsat la un spital din Bremen, în Germania, potrivit Știrile PRO TV. Acum patru zile, bărbatul şi-a sunat mama şi i-a spus că este în faţa unei gări. Este ultima veste de la el și, de atunci, nu mai are semnal la telefon, şi nimeni nu mai ştie nimic de el.

Poliția l-a dat în urmărire pe Mihail Bălașa și a cerut informații de la autoritățile din Germania, dar nu a primit, deocamdată, un răspuns. Bărbatul a plecat spre Belgia pe 26 ianuarie, dar în autocar a făcut o criza inexplicabilă, spun cei care-l însoțeau.

Prietenii l-au luat pe sus și l-au dus la un spital, apoi și-au văzut de drum. Imaginile primite de la tovarășii de drum au îngrijorat familia, care îl știa sănătos pe Mihai. Oamenii se tem că ar fi consumat droguri.

„Nu ştiu, cred că băutură sau droguri. Altceva, nu cred”, a răspuns Cătălin Bălașa, fratele bărbatului dispărut, atunci când a fost întrebat de reporteri de ce ar fi reacționat așa Mihai. Fratele tânărului a încercat să afle ce s-a întâmplat şi i-a sunat pe prietenii cu care plecase la drum, dar nu a reuşit să afle mai nimic.

Citește continuarea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel