MAI, despre circul de la Parlament: O încuietoare a cedat, 200-300 de persoane au ajuns în curte

Liviu Ludovic |
Data publicării:

O încuietoare de la intrarea de la Senat a cedat și 200-300 de persoane au pătruns în curtea Parlamentului, fiind oprite pe scări și la ușile de acces în clădire, a precizat marți Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

MAI precizează că adunarea publică organizată marți în zona Parlamentului nu a fost autorizată: „Potrivit informațiilor publice, această manifestare a fost asumată de un anumit grup parlamentar și de mai multe organizații civice”.

Reprezentanții ministerului prezintă o cronologie a evenimentelor. Astfel, în jurul orei 7.30 în zona Pieței Constituției s-a adunat un grup de persoane, care ulterior s-a deplasat către poarta de acces din zona Parcului Izvor.

„În paralel, la intervale de timp diferite, persoane cu drept de acces, au introdus în curtea Palatul Parlamentului, prin intermediul unor autovehiculele aproximativ 30 protestatari. Acești protestatari s-au adăugat altor circa 20 persoane ce fac parte din personal cu drept de acces în Palatul Parlamentului. În intervalul 8.00 - 10.45, aproximativ 1.200 de persoane s-au concentrat la poarta de acces către Camera Deputaților, fără a pătrunde în curtea Palatului Parlamentului, fiind opriți de forțele de ordine” anunță MAI.

Potrivit comunicatului, în jurul orei 11.15, o parte din protestatari, însoțiți de anumiți parlamentari, s-au deplasat spre intrarea de la Senat. Aici au forțat porțile de acces, context în care una dintre porți a cedat (s-a rupt încuietoarea). Astfel, în curtea Palatului Parlamentului au pătruns în jur de 200-300 de persoane, restul fiind blocate în exteriorul gardului împrejmuitor de către forțele de ordine.

MAI precizează că persoanele care au pătruns în curtea Palatului Parlamentului au fost blocate pe scări și la ușile de acces în clădire. Ulterior acestea au fost conduse în zona exterioară curții imobilului.

„În prezent, în zona scărilor au mai rămas aproximativ 15 persoane”, susține MAI.

Conform comunicatului, nu s-a folosit forța și nu au fost reclamate violențe fizice. La manifestarea publică au fost prezente, în toată perioada, aproximativ 2.000 persoane.

„În continuare, organele de poliție și jandarmerie acționează pentru încheierea manifestării fără alte incidente. În paralel, se desfășoară activități pentru identificarea persoanelor care sunt responsabile de încălcarea prevederilor legale”, a mai transmis MAI, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel