MAI: 43 de permise de şedere pentru cetăţeni ucraineni, emise în ultimele 24 de ore

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Autorităţile române au emis, în ultimele 24 de ore, 43 de permise de şedere pentru cetăţeni ucraineni.

Din data de 18 martie şi până în prezent au fost emise 70.668 permise de şedere pentru beneficiarii protecţiei temporare.

"La acest moment, gradul de ocupare a centrelor de cazare ale Inspectoratului General pentru Imigrări este de 30%", informează un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne (MAI) transmis, luni, conform Agerpres.

În ultimele 24 de ore, niciun cetăţean ucrainean nu a depus cerere de azil în ţara noastră. De la începerea conflictului din Ucraina, 4.387 de cetăţeni ucraineni au solicitat azil în România. Ei beneficiază de toate drepturile prevăzute de legislaţia naţională.

Vezi și

Un român, în prima linie în Ucraina: „Rușii au început să tragă cu rachete spre locațiile noastre”

 

Radu Hossu, un tânăr român care a ajuns cunoscut cu rezumatele lui cu privire la evoluția luptelor din Ucraina, se află acum în prima linie a frontului.

Radu Hossu a povestit pe pagina de Facebook cum astăzi a găsit „un gunoi” pe marginea drumului, făcând referire la unul dintre vehiculele militare pierdute de Rusia în luptă.

„Schimbăm poziția. Ieri am găsit o pisică. Acum am găsit un gunoi pe marginea drumului. N-am putut să nu mă opresc să-mi fac o poză cu ce-a mai rămas din ea.

Dacă se vede entuziasmul pe fața mea, este pentru că mă bucur când văd astfel de gunoaie. Și e plină Ucraina de ele. Ăsta a fost distrus acum cel mult 2 săptămâni, în blitzkrieg-ul Harkiv. Slava Ukraini!”, a scris românul pe pagina de Facebook.

 

Radu Hossu: „Rușii au început să tragă cu rachete spre locațiile noastre”

 

„Jurnal de front (25.09 ora 01.50): Ca și în celelalte zile, bombardamentele sunt dimineața și seara. Deja parcă m-am obișnuit cu sunetul lor. Ieri noapte am avut contact la mai puțin de un km de noi, chiar după ce am postat jurnalul de ieri, în jurul orei 23.00. A fost un moment destul de intens, pentru că prin stație am aflat că mai multe plutoane aveau contact chiar lângă noi. Totul a durat mai puțin de 30 de minute, deci probabil erau ceva trupe rusești de recunoaștere.” 

Continuă știrea aici..

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel