Magia bogăției: Cum să scapi în doar 7 zile de blocajele, care te împiedică să ai succes financiar

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Magia bogăției Cum să scapi în doar 7 zile de blocajele, care te împiedică să ai succes financiar
Magia bogăției Cum să scapi în doar 7 zile de blocajele, care te împiedică să ai succes financiar

Cum să gândim pozitiv și să scăpăm de obiceiurile proaste care ne împiedică să devenim bogați? Potrivit statisticilor, cel puțin jumătate dintre români sunt nemulțumiți de nivelul lor de viață. Pandemia a adăugat o notă de pesimism. În plus, în ultimul an, veniturile noastre au scăzut, în medie, cu 8%. Dar bunăstarea noastră depinde nu doar de circumstanțele externe. Cele mai multe dintre motivele succesului sau ale eșecului se află în caracterul, obiceiurile și tradițiile noastre.

În acest articol, vom vorbi despre ceea ce împiedică apariția bogăției în viața noastră. Obiceiurile proaste nu sunt doar fumatul și alcoolul, deși acestea sunt pe primul loc. Dependența include și atitudini interne pe care le-am adoptat cândva și pe care, din anumite motive, le cărăm cu noi. 

 

Ce ne împiedică să ne îmbogățim

 

Frica de orice. Frica de eșec, teama de judecată din partea celor din jur, chiar teama de succes!

Lenea. În general, lenea este o reacție de protecție a organismului la nevoia de a acționa fără sens. Dar și un obicei. Apare, de regulă, înainte de a face ceva mare, nou sau neplăcut.

Obiceiul de a amâna o acțiune sau sindromul vieții amânate.  Un exemplu  este atunci când ne spunem: „Voi purta această rochie / jachetă / bijuterie la un eveniment  festiv”, „Voi aplica la o jobul la care visez atunci când voi obține mai multă experiență”, „Voi merge în vacanță doar când voi termina de plătit ipoteca...”. 

Prin urmare, după ani de așteptare, rochia devine mică, altcineva ocupă jobul de vis, iar vacanța nu mai aduce nicio plăcere, deoarece toate forțele s-au dus pentru plata ipotecii.

Invidii, critici și bârfe. Aceste acțiuni ne consumă, de asemenea, mult timp și energie. În loc să ne concentrăm asupra scopului nostru și să ne grăbim să-l realizăm fără să privim înapoi, începem să căutăm scuze pentru care acest lucru ne pare imposibil de făcut.  

Caută în portofel: Dacă ai această monedă de un eurocent, acum valorează 7.000 de euro

Șase sfaturi pentru a scăpa de convingerile negative

 

Lipește în toată casa (pe oglindă, frigider, uși, mobilă) autocolante cu dorințele tale, cu idei pe care vrei să le pui în practică.

În fiecare săptămână, discutați, cel puțin câteva or,  cu persoane care au perspective financiare mai avansate. Puteți să vă consultați cu o persoană de succes, să mergeți la un training pentru antreprenori, să puneți întrebări unei cunoștințe mai bogate. 

Fă-ți o programare la un psiholog bun sau, mai bine, pentru o serie întreagă de consultații.

Depășiți vechile tale frici și convingeri impuse.

Citiți mai multe cărți motivaționale.

Urmăriți seriale TV despre viața oamenilor bogați.  Desigur, aceasta este ficțiune, dar, de fiecare dată te vei cufunda într-o viață diferită și vei încerca să împrumuți imaginea unei persoane de succes.

Înconjoară-te doar de oameni care cred în tine. În fiecare zi, petreceți cinci minute de iubire de sine: uită-te în oglindă și caută ceva pentru care te iubești.

Amintește-ți situații din viață când ai crezut că nimic nu este imposibil. De exemplu, ai câștigat un concurs, ai câștigat la loterie, ai fost admis la universitate, ai fost cerută în căsătorie, ai născut un copil. Fiecare dintre noi are mai multe astfel de momente de fericire. Intră în această stare și trăiește-o iar și iar și treci la acțiune.

 

10 obiecte care îți aduc bogăție și noroc în casă. Trebuie neapărat să le ai aproape

 

Ce se va schimba într-o săptămână dacă urmați aceste sfaturi

 

Dacă urmați sfaturile enumerate mai sus, într-o săptămână veți observa cum vă schimbați.  Veți simți cum ați devenit mai confortabili în comunicarea cu ceilalți. Veți avea mai puține frici și îndoieli.

De asemenea, vei fi surprins că ai început să primești mai multe complimente și, odată cu ele, noi oportunități, care îți vor aduce noroc și bani.

Horoscopul financiar. Posibilitățile fiecărei zodii de a câștiga bani ușor. Săgetător, unul dintre cele mai norocoase semne

Oamenii fericiți și pozitivi sunt mai norocoși, primesc mai multe oportunități de la soartă. Aceste persoane par mai atractive pentru ceilalți, care încep să le întindă mâna și să le facă diverse propuneri.

Când o persoană este într-o dispoziție bună, atenția și intuiția îi cresc. Prin urmare, în această stare, există mai puține șanse de a rata o ofertă profitabilă sau mai multe oportunități de a atrage noroc. Noi singuri ne controlăm starea de spirit. 

Pentru a afla cum să faci acest lucru, setează o alarmă la fiecare 2-3 ore și urmărește-ți starea emoțională. Dacă bara scade, amintiți-vă de ceva bun, reveniți în starea de câștig și păstrați-l cât mai mult timp posibil. Urmărește-ți cu atenție gândurile.


[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel