Caută în portofel: Dacă ai această monedă de un eurocent, acum valorează 7.000 de euro

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Mamă a patru copii, acuzată că a jefuit o tânără într-un autobuz. A băgat mâna în rucsac și a scos portofelul
Mamă a patru copii, acuzată că a jefuit o tânără într-un autobuz. A băgat mâna în rucsac și a scos portofelul

Dacă doriți să găsiți monede rare care valorează o avere, nu trebuie să căutați printre moștenirile de familie, deoarece există monede euro care au devenit extrem de rare, fiind bătute chiar recent. Acest bănuț de un eurocent valorează acum până la 7.000 de euro. Ce face moneda să fie atât de specială?

Dacă aveți o astfel de monedă de 1 eurocent, poate valora până la 7.000 de euro.

În cazul monedelor, valoarea este determinată nu numai de raritate, ci și de starea de conservare. O monedă care a fost bătută doar în câteva exemplare, dacă este păstrată în stare bună, poate reprezenta o adevărată comoară.

Cea mai rară monedă de un eurocent este rezultatul unei erori de batere din 2002: este o monedă nominală de 1 cent care a fost bătută din greșeală cu diametrul unei monede de 2 cenți (este, prin urmare, un cent mai mare) și cu Mole Antonelliana pe avers.

Monedele de 1 cent, de fapt, prezintă Castel del Monte și nu Mole Antonelliana, așa cum apare pe monedele de 2 cenți bătute în Italia.

2. -imagine fara descriere- (pieprc-ccprc-80ce-1-cent-mole-antonelliana-b-570x355.jpg)

Prin urmare, această monedă extrem de rară prezintă nu una, ci două erori de batere: pe de o parte, dimensiunea, care nu este cea standard pentru monedele de 1 cent, iar pe de altă parte, reprezentarea Mole Antonelliana în loc de Castel del Monte.

Pentru cei care se află în posesia uneia dintre aceste monede foarte rare, este bine de știut că valoarea lor este de cel puțin 2.500 de euro, iar în unele licitații Bolaffi, unii au plătit aproape 7.000 de euro (mai exact, 6600 de euro) pentru a le achiziționa.

Se estimează că există aproximativ o sută de astfel de monede greșite de 1 cent în circulație: merită să verificăm dacă nu cumva au ajuns, din greșeală, în portofelul nostru, nu-i așa?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel